Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025

Παστουρμάς: Από την Ανατολή στα Τσιπουράδικα – Ιστορία, μυστικά και γεύσεις

0 comment 1 minutes read

Παστουρμάς: Από την Ανατολή στα Τσιπουράδικα – Ιστορία, Μυστικά και Γεύσεις

O παστουρμάς ήλθε από την Ανατολή, με κρέας πλευράς καμήλας!

Σημαίνει πιεσμένο κρέας ,κάτω από τη σέλα, που είχαν οι Ούννοι και οι Τούρκοι!

Στη χώρα μας συνήθως γίνεται από ειδικό παστό ψαχνό κρέας μόσχου νουά ή φιλέτο, με έντονη μυρωδιά πέτσας και μπαχαρικών!

Βεβαίως, καλύτερο είναι το κρέας από πλευρά όλων των ειδών, εκτός από μόσχο, χοίρο και πρόβειο! Εκεί βρίσκεται η μαστοριά του κρεοπώλη, να το παρασκευάζει ο ίδιος!

Ορισμένοι το προτιμούν με το φυσικό του λίπος!

Σηκώνει έξτρα σέρτικο τσίπουρο στα τσιπουράδικα και γίνεται σχεδόν πάντα επιπλέον μαγειρεμένο με αυγά, φασόλια,παστουρμαδόπιτα, καθώς και λάχανο τουρσί!

Κώστας Μπομπότας

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00