Ψάρι πλακί στον φούρνο. Συνταγές από την παλιά Κοζάνη. (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
1 ψαρι της αρεσκείας μας περίπου 1 κιλό (γριβαδι, μπακαλιάρος κλπ)
4 πατάτες κομμένες σε φετες
3-4 πιπεριές κέρατο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 ώριμες ντομάτες ή χυμό ντομάτας
Μαϊδανο
Λάδι,
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις σοτάρουμε στο τηγάνι με λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Στη μέση του ταψιού βάζουμε το ψάρι και από γύρω τις πατάτες και τις πιπεριές.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε επάνω από τις πατάτες όπως και το σκόρδο.
Ρίχνουμε από επάνω τις τριμμένες ντομάτες το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει