Υλικά
6-7 πορτοκάλια
500 ml τσίπουρο
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Ξεκινώντας κόβουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια μας! Προσοχή αποφεύγουμε το άσπρο μέρος του πορτοκαλιού όσο μπορούμε! Βάζουμε να βράσει το σιρόπι μας ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις φλούδες και αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε να παγώσει. Σουρωνουμε τις φλούδες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα βάζο. Ρίχνουμε το τσίπουρο και έπειτα το σιρόπι μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10 μέρες κουνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ειναι πανέτοιμο!!!
Καλή απόλαυση!!!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=GFgk-8k0q3k