Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την πολυεθνική εταιρεία HUAWEI.

0 comment 3 minutes read

 

Υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Chen Qingwei, EVP της Huawei South Balkan Region, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), υπό την διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μαλαματής Λούτα.

Στο καλωσόρισμά του, ο Πρύτανης του ΠΔΜ σημείωσε ότι η υπογραφή του σημερινού μνημονίου είναι ένα αρχικό βήμα και το Πανεπιστήμιο προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασίες, όχι μόνο με τη Ηuawei, αλλά και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί  η μεταφορά τεχνογνωσίας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Chen αναφέρθηκε στις καινοτομίες που αναπτύσσονται στο ΠΔΜ, ενώ, κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στην πόλη της Κοζάνης, διέκρινε πολλές δυνατότητες για περισσότερες συνεργασίες, όχι μόνο στο πλαίσιο της ICT Huawei Academy, αλλά και στο πεδίο της Πράσινης Ενέργειας και της Ζώνης Καινοτομίας. Σημείωσε δε, ότι η Huawei μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να γεφυρώσουν το κενό μεταξύ των φοιτητών και των αναγκών της βιομηχανίας. Επίσης, δήλωσε ότι η δημιουργία της ICT Academy είναι ένα σημαντικό πρώτο δείγμα της αποφασιστικότητας και της αφοσίωσης της Huawei στο στόχο της από κοινού καλλιέργειας ταλέντων στο χώρο των ICT μέσω συνεργασιών.

Η Huawei, παγκόσμιος ηγέτης και πάροχος υποδομών και έξυπνων συσκευών Τεχνολογίας Πληροφοριών & Επικοινωνιών (ICT)  παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε τέσσερις βασικούς τομείς: δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τεχνολογία πληροφοριών, έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες cloud. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είναι ένα από τα πρώτα Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα στην Ελλάδα με τα οποία συνεργάζεται η Huawei, ενισχύοντας έτσι τη  διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.

Το Εργαστήριο Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών (TELNAS) του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επικεντρώνεται στην εισαγωγή ευφυίας, γνωσιακών λειτουργιών και δυνατοτήτων προσαρμοστικότητας σε δίκτυα επικοινωνιών και υπολογιστών και υπηρεσίες, καθώς και στην εξαγωγή γνώσης και στον μετασχηματισμό αυτής σε εξατομικευμένη πληροφορία παρέχοντας λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα σε διάφορους τομείς εφαρμογών.

Η πρωτοβουλία Huawei ICT Academy είναι μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη της Huawei με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και έχει ως στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πιστοποίηση των φοιτητών, τα οποία έχουν άμεσο αντίκρισμα στη βιομηχανία και την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε το 2015, καθοδηγείται από την Huawei και υλοποιείται μέσα από ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο Ακαδημιών και καθηγητών – φοιτητών.

Μέσω της Ακαδημίας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα, καθώς και να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης. Η εκπαίδευση παρέχεται χωρίς κόστος και αφορά εξειδικευμένους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς που σχετίζονται με αντικείμενα σπουδών του Πανεπιστημίου, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), το Internet of Things (ΙοΤ), οι Υποδομές Cloud Computing, η Διαχείριση Big Data, τα Ασύρματα Δίκτυα (Wireless Networks), η Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, οι Τεχνολογίες 5G, και οι Επικοινωνίες Δεδομένων (Data Communications, Routing and Switching).

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες, πρότυπο βιομηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία προσομοίωσης της βιομηχανίας ICT και θα λάβουν εκτενή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με online – offline μαθήματα, καθώς και επιπλέον  εκπαιδευτικό υλικό. Για τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης της Huawei στα διδαχθέντα αντικείμενα, θα δίδεται εκπτωτικό κουπόνι ή ακόμη και δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής.

Επιπλέον, μέσω της Ακαδημίας οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως είναι ο ICT Competition, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία Huawei, διεκδικώντας αντίστοιχες διακρίσεις. Ανάλογα με την επίδοσή τους, θα λαμβάνουν ευκαιρίες απασχόλησης ή / και υποτροφίες από τη Huawei.

Άλλος ένας στόχος της Huawei ICT Academy είναι ανάδειξη ταλαντούχων φοιτητών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μέσω της πρωτοβουλίας ICT Talent Alliance Job Fair, που διοργανώνεται μέσω του προγράμματος, επιτυγχάνεται η άμεση διασύνδεση φοιτητών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ICT.

 

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00