Γλυκό κυδώνι
Υλικά
Πλένουμε τα κυδώνια. Καθαρίζουμε την φλούδα, τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη για κυδώνια.
Για 1 κιλό τριμμένα κυδώνια βάζουμε:
1250 γρμ ζάχαρη
1 και 1/4 ποτήρι νερό
1 κσ γλυκόζη αρμπαρόριζα ή βανίλια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός από την γλυκόζη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Την γλυκόζη την ρίχνουμε προς το τέλος.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το βάζουμε σε βάζα.