Για την μαρμελάδα ντομάτας παίρνουμε ντοματάκια πομοντορο.
Τα πλαίνουμε, τα ζεματάμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε από τον μύλο
Για 1 κιλο χυλό ντοματας:
Βάζουμε 400γρμ ζάχαρη
περίπου 3 με 4 κ. σ ξύδι μπαλσάμικο (όχι γλυκό)
1 κ. σ ξύδι
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κ. σ γλυκόζη
Τα βράζουμε όλα μαζί κι όταν πήξει και γίνει χυλός είναι έτοιμη η μαρμελάδα.
Η μαρμελάδα ντομάτας σερβίρεται κυρίως με τυριά και ψητά κρέατα.