Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Συνταγές από την παλιά Κοζάνη (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου). Σπιτικό ψωμί

0 comment 2 minutes read

 1κιλο αλεύρι γοχ,

300γρμ αλεύρι ολικής,

50γρμ περίπου ηλιέλαιο,

13 με 14 γρμ σκόνη μαγιά,

αλάτι και

2 1/2κουπες χλιαρό νερό

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και βάζουμε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.

Σε μισή ώρα έχει διπλασιαστεί η ζύμη.

Την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.

Μόλις φουσκώσει την κόβω σε τρία κομμάτια.

Τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε για 5- 6 λεπτά να ηρεμήσουν.

Στην συνέχεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τις παλάμες μας σε πολύ χοντρό φύλο.

Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα βάζουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν ή και τα χαράζουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Σε τακτικά διαστήματα ανοίγω τον φούρνο και τ’ αλείφω με νερό
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00