Μαρμελάδα βερίκοκο:
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, καθαρίζουμε από την φλούδα και βγάζουμε το κουκούτσι.
Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με το ράβδο μπλέντερ.
Για 1 κιλό καθαρισμένα βερίκοκα βάζω 700γρμ περίπου ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά είναι τα βερίκοκα), προαιρετικά βάζουμε και λίγη γλυκόζη.
Βράζουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίζει να κοχλάζει την ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν πήξει την βάζουμε σε βαζάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.