Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Τέλος οι χρεώσεις στις αναλήψεις από ΑΤΜ: Νέο πλαφόν 1,50 ευρώ από χθες 11 Αυγούστου 2025

0 comment 2 minutes read

Τέλος οι χρεώσεις στις αναλήψεις από ΑΤΜ: Νέο πλαφόν 1,50 ευρώ από χθες 11 Αυγούστου 2025

Από χθες Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025 καταργούνται οι χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών. Παράλληλα, καθιερώνεται πλαφόν 1,50 ευρώ για αναλήψεις από ΑΤΜ τρίτων παρόχων. Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών εξασφαλίζει μηδενικές προμήθειες μεταξύ τραπεζών που συμμετέχουν στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, δωρεάν ερώτηση υπολοίπου και ενιαίες χαμηλές χρεώσεις για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση που διευκολύνει τους πολίτες σε όλη τη χώρα με δωρεάν πρόσβαση στα χρήματά τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η ρύθμιση νομοθετήθηκε στις 25 Ιουλίου 2025 και αφορά τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες.

Επιπλέον, προβλέπεται μηδενική χρέωση σε ΑΤΜ που λειτουργούν σε απομακρυσμένες ή μονο ATM δημοτικές κοινότητες, ενώ οι χρεώσεις για αποστολή εμβασμάτων μέσω ψηφιακών καναλιών ορίζονται στα 0,50 ευρώ.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνεται πιο φιλικό και διαφανές προς τον καταναλωτή, εξαλείφοντας υπερβολικά κόστη και διευκολύνοντας την πρόσβαση στα χρήματα.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00