594
Τσίτσιλα
1 συκωταριά και τα έντερα
1 κιλό κρέας (αρνί ή κατσίκι)
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελάχιστο σπανάκι
Μαϊδανο
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
1κουταλια σούπας σάλτσα,
λάδι.
Καθαρίζουμε την συκωταριά από τα περιττά και την ζεματίζουμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά και την ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα έντερα. Τα πλένουμε, τα γυρίζουμε από την ανάποδη ή τα σχίζουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι κατά μήκος, και τα πλένουμε με ξύδι και νερό
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε (προαιρετικά μπορούμε να τα ζεματίσουμε σε βραστό νερό πριν τα τσιγαρίζουμε) Πλένουμε το κρέας και το Βράζουμε Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγο τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα έντερα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα τσίτσιλα και από πάνω βάζουμε το κρέας. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Τα τσίτσιλα μπορούν να γίνουν και χωρίς κρέας