Κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Χρόνης Ακριτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος στην «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» μετά και την υπογραφή προχθές, του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας (Κυβέρνηση-Δήμος Αθηναίων-Παναθηναϊκό, Ερασιτέχνη και ΠΑΕ) το οποίο ουσιαστικά σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα, που θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια στην πρωτεύουσα.
Ο Πτολεμαϊδιώτης πολιτευτής της Ν.Δ. στην Π.Ε. Κοζάνης, είδε να δικαιώνεται η προσπάθεια που ξεκίνησε όταν ακόμη ο ίδιος υπηρετούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 15 περίπου χρόνια νωρίτερα, με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχου στο Δήμο Αθηναίων. (Δημαρχίες Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη)
Ο κ. Ακριτίδης βρήκε μπροστά του ξανά το ζήτημα, με την ιδιότητα πλέον του Διευθύνοντος Συμβούλου στην «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και Δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη, φτάνοντας στις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με μία μεγάλη χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση για τη δημιουργία δυο μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού (εδώ εντάσσονται και το γήπεδο ποδοσφαίρου ΠΑΟ και το κλειστό γήπεδο) πολιτιστικών και άλλων λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Βοτανικό του δήμου Αθηναίων.
Να σημειωθεί ότι σκοπός της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» είναι ο συντονισμός του σχεδιασμού, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, με έμφαση στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.