banner
banner
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Υπονοούμενα και απορίες του Γ. Κασαπίδη για συνεχείς απεντάξεις έργων (και μελέτες – εντάξεις νέων!) από τη διοίκηση Αμανατίδη, ζημιώνουν τη Δυτική Μακεδονία!

0 comment 2 minutes read

Υπονοούμενα και απορίες στα έργα και τις πρώτες μέρες της διοίκησης Αμανατίδη στη Δυτ. Μακεδονία που «γεννούν» μηνύματα για πολλούς αποδέκτες!
Γιώργος Κασαπίδης: Αστοχίες, παραπληροφόρηση και συνεχείς απεντάξεις έργων (και εντάξεις νέων!) από τη διοίκηση Αμανατίδη, που ζημιώνουν τη Δυτική Μακεδονία!

Σε μια έντονη τοποθέτηση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη για αστοχίες, ανακρίβειες και παραπληροφόρηση.
Οι δηλώσεις του Κασαπίδη έρχονται σε μια περίοδο που η περιφέρεια αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και απώλειες σε έργα και πόρους, τα οποία είχαν με κόπο διεκδικηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.
Ο κ. Κασαπίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γίναμε μάρτυρες μιας σειράς αναφορών που συνάδουν με μια απώλεια δυνάμεων για την περιφέρειά μας μέσα από παρεμβάσεις τις οποίες κοπιάσαμε να διεκδικήσουμε. Αγωνιστήκαμε έτη να πετύχουμε προγράμματα και μας ενημερώνετε τις απεντάξεις τους. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ένα πρόγραμμα προβολής και προώθησης ΠΟΠ προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας απεντάχθηκε. Παραλάβατε το έργο σε φάση υλοποίησης και μάλιστα προσλάβατε έμμισθο για να ολοκληρώσει την προσπάθεια και όχι να την ακυρώσει επί ζημία των αγροτών και των επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Οξύμωρο. Εμείς δεν το δεχόμαστε».
Η κριτική του Γιώργου Κασαπίδη επικεντρώθηκε στη διαχείριση του έργου προβολής και προώθησης ΠΟΠ προϊόντων, ένα έργο που είχε παραδοθεί σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Παρά τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης, η τρέχουσα διοίκηση φαίνεται να έχει ακυρώσει την υλοποίηση του έργου, προκαλώντας ζημίες στους αγρότες και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Κασαπίδης συνέχισε, επισημαίνοντας την ανάγκη για εξάντληση όλων των προσπαθειών για την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας τη σημασία του για την απορρόφηση προϊόντων από το εξωτερικό. «Είναι μια σημαντική κατάκτηση που θέλουν από το εξωτερικό να απορροφούν ποσότητα προϊόντων από τη Δυτική Μακεδονία. Σε διαφορετική περίπτωση το επισημαίνουμε, το αναδεικνύουμε και το καταγγέλλουμε. Απαξίωση του αγροτικού τομέα. Έχουμε κι άλλες απώλειες», ανέφερε.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΣ Δυτ. Μακεδονίας αναφέρθηκε και σε άλλες απώλειες έργων και πόρων, τονίζοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε ωριμάσει σειρά έργων, διεκδίκησε πόρους, ετοίμασε μελέτες, ενέκρινε, ενέταξε και δημοπράτησε έργα τα οποία τώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα υλοποίησης.

Η δήλωση του Γ. Κασαπίδη «παραλάβατε έτοιμα έργα προς υλοποίηση και θέλει προσπάθεια για την αύξηση πληρωμών. Έρχεστε όμως εδώ και μας λέτε δεν μπορώ το ένα, δεν μπορώ το άλλο, απεντάσσω το ένα, απεντάσσω το άλλο. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα δεν δίνετε μάχες που οφείλετε. Βρίσκετε έτοιμες μελέτες με μέριμνα υπηρεσιακών και όχι άλλων συνεργατών. Έρχεστε συνέχεια εδώ και μας ανακοινώνετε απώλεια έργων, απώλεια πόρων», εύλογα δημιουργεί απορίες και ενέχει υπονοούμενα, κυρίως  η φράση “βρίσκετε έτοιμες μελέτες με μέριμνα υπηρεσιακών και όχι άλλων συνεργατών…”. Ποιοι λοιπόν  είναι οι “άλλοι συνεργάτες”;!
Η κριτική του Γιώργου Κασαπίδη αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό τη διοίκηση του Αμανατίδη και τονίζει την ανάγκη για μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των έργων και πόρων που έχουν κοπιαστικά διεκδικηθεί και ωριμάσει από την προηγούμενη διοίκηση.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00