banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΝΚ: “ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ Η ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ”

0 comment 1 minutes read

 

Μετά τις επιθυμίες των δανειστών για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που εξυπηρετεί τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τις πολυεθνικές τώρα έχουμε και κάτι νέο που δημιουργεί κατά την άποψη κάποιων «μεταρρύθμιση».

Το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης πήρε απόφαση για την παράταση λειτουργίας των καταστημάτων έως τα μαύρα μεσάνυχτα την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Σαφώς και κατανοούμε το άγχος και την αγωνία των  τοπικών εμπόρων και καταστηματαρχών της Κοζάνης για την αύξηση του τζίρου τους, όμως πιστεύουμε ότι με αυτές τις πρακτικές οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι μεγάλες Αλυσίδες και οι Πολυεθνικές Επιχειρήσεις και σε καμία περίπτωση οι δικοί μας άνθρωποι που γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα.

Το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, που τάχα βολεύει τον καταναλωτή να βγει στην αγορά, οι «εκπτώσεις» και προσφορές στα προϊόντα αποτελούν το «τυράκι» στην «φάκα» που έχουν στήσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και τα μεγάλα μονοπώλια σε όλη τη χώρα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους να γίνει παθητικός δέκτης αυτών των άθλιων αλλαγών στους όρους δουλειάς και ζωής τους

Θα μπορούσαμε να ήμασταν αλληλέγγυοι σε αποφάσεις και δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν επαρκούν οι ώρες για τις αγορές των πελατών από τα καταστήματα, αλλά ότι δεν υπάρχουν χρήματα στους καταναλωτές.

 

 

Η Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων καλεί όλους τους καταναλωτές, να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους «μεταρρυθμίσεις», διότι ούτε τζίρο δημιουργούν, ούτε νέες θέσεις εργασίας, αντιθέτως μας οδηγούν σε «μαύρα μεσάνυχτα».

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00