banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Απάντηση Χρυσούλας Μαρκούση στο Γιώργο Μαγιάγκα για την αδυναμία λειτουργίας του δήμου Βοϊου λόγω μη έγκρισης του προϋπολογισμού

0 comment 2 minutes read

Μέσω του προσωπικού της προφίλ στο fb, απάντησε η Μαρκούση Χρυσούλα, στον Γιώργο Μαγιάγκα, αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Βοϊου σχετικά με  την αδυναμία λειτουργίας του δήμου Βοϊου λόγω μη έγκρισης του προυπολογισμού με τις αλλαγές που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση.

Η απάντηση έχει ως εξής:

Ο Γιώργος Μαγιάγκας, αντιδήμαρχος οικονομικών Δήμου Βοϊου, είπε πως ο Δήμος Βοΐου δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, γιατί ο προϋπολογισμός δε θα εγκριθεί με αυτές τις αλλαγές που προτάθηκαν, και πως θα φτάσουμε στο Μάρτιο χωρίς προϋπολογισμό.

Καταρχήν τι σημαίνει δεν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός 2020 που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, όταν οι εναλλακτικές προτάσεις επί του προϋπολογισμού 2020 δεν δημιουργούν πρόβλημα στην ισοσκέλιση του. Δλδ ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος .

Κατά δεύτερον είναι γνωστό ότι το παρατηρητήριο έκανε παρατηρήσεις επί του προϋπολογισμού που συνέταξε η οικονομική υπηρεσία του δήμου Βοιου και κατατέθηκε απο την δημοτική αρχή. Δλδ ο προϋπολογισμός της δημοτικης αρχής στάλθηκε όπως ορίζεται απο την κείμενη νομοθεσία στο παρατηρητήριο και το παρατηρητήριο έκανε παρατηρήσεις και ζήτησε από την δημοτική αρχή να συμμορφωθεί, Άρα η δημοτική αρχή δεν έχει το αλάθητο.

Τρίτον αναφέρει ο αντιδημαρχος οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η αντιπολίτευση δεν θα εγκριθεί. Οι προϋπολογισμοί των Δήμων δεν απορρίπτονται όταν είναι σύμφωνοι με τις κείμενες διατάξεις και όταν έχουν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, διορθώνονται, τροποποιούνται.

Διευκρινίζεται ότι δεν είναι αλλαγές στον προϋπολογισμό είναι εναλλακτικές προτάσεις επί του προϋπολογισμού έτους 2020 όπως ορίζεται από τον νομο 4623/2019, που συνέταξε η οικονομική υπηρεσία του δήμου Βοιου.

Τέταρτον οι οποίες παρατηρήσεις, αν γίνουν, επι συγκεκριμένων κωδικών, δεν σημαίνει ότι,ο προϋπολογισμός δεν θα εγκριθεί, διότι κάτι τέτοιο δεν θα προκύπτει απο πουθενά.

Οι οποίες εναλλακτικές Προτάσεις έγιναν επί του προϋπολογισμού 2020 που αφορούσαν έργα στον κτηνοτροφικό τομέα, στον τουρισμό και στην πάγια προκαταβολή για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με αντίστοιχες περικοπές διοικητικών, κλπ δαπανών δεν έγιναν αυθαίρετα αλλα βασίστηκαν σε στοιχεία του προϋπολογισμού έτους 2019.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00