banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Απολιγνιτοποίηση, συναίνεση δια της σιωπής . Γράφει ο Κώστας Πουτακίδης

0 comment 1 minutes read

 

Πρέπει να πούμε τα πράγματα, με το όνομα τους, χωρίς κομματικές παρωπίδες και σκοπιμότητες, γιατί η βίαιη απολιγνιτοποίηση στο ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης, θα φέρει τον νομό σε σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα, παρόμοια με εκεινα της δεκαετίας του 1960.
Η κυβέρνηση μετά και την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην γερμανική εφημερίδα άνοιξε τα χαρτιά της, δείχνοντας κυνικά τις προθέσεις της, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα, μιας μικρής μερίδα ανθρώπων, που κρατούν τα κλειδιά της χώρας και ως αφεντικά επιβάλουν την πολιτική που αποφασίζει τον οικονομικό θάνατο ενός ολόκληρου νομού, που για δεκαετίες έβαλε πλάτη στην ανάπτυξης της χώρας.
Δυστυχώς το έργο έχει συνέχεια, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν περιοριστεί στα ελάχιστα και στα εντελώς τυπικά.
Κατά την άποψη μου όλα τα κόμματα, με πρώτο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να είχε διαμηνύσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης των ολίγων.
Δεύτερον σύσσωμη όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να είχαν εγκατασταθεί στην Κοζάνη και από, χωρίο σε χωρίο, από σπίτι σε σπίτι, να ενημέρωναν τους πολίτες, με ανοιχτή δέσμευση, όταν θα έρθουν στην κυβέρνηση, θα ξανά βάλλουν τις καμινάδες μπροστά και θα ξανά διαπραγματευτούν το χρονοδιάγραμμα για το σβήσιμο των μονάδων, πολύ ποιο αργότερα από εκείνο της Γερμανίας και της Πολωνίας.
Δυστυχώς για τους πολίτες του νομού, όπως η κυβέρνηση, έτσι και τα κομματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν την σιωπή και την απουσία τους από ένα τεράστιο πρόβλημα του νόμου αλλά και της περιφέρειας.
Από κοντά στην ίδια κατεύθυνση, οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, κατώτεροι των περιστάσεων και ανύπαρκτοι έχουν εξαφανιστεί , λες και δεν μας αφορά το θέμα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν την βλέπει προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κακό κάνει στον ίδιο και στο μέλλον του νομού και των παιδιών του.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00