banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γ. Λασσάνη Κυριακή 17 Μαρτίου

0 comment 1 minutes read

Κυριακή 17 Μαρτίου

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γ. Λασσάνη

12.00 στο Αρχοντικό Λασσάνη

 

Σε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες της Κοζάνης το Γεώργιο Λασσάνη είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Mελετών, με τίτλο  “Γεώργιος Λασσάνης – Ο Κοζανίτης Homo Universalis”.

Ο Γεώργιος Λασσάνης (1793 – 7 Ιουλίου 1870) ήταν Έλληνας λόγιος και πολιτικός. Ανέπτυξε δραστηριότητα ως συγγραφέας, δραματουργός, δάσκαλος ενώ παράλληλα συμμετείχε στην επανάσταση του 1821. Ήταν συνεργάτης του Αλ. Υψηλάντη και βοήθησε στην προετοιμασία της ελληνικής επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους κατέλαβε υψηλά αξιώματα.

Για την προσωπικότητα του Λασσάνη θα μιλήσουν οι:

·         Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κ.Δ.Β.Κ.

·         Δημήτρης Μυλωνάς, δρ. κλασσικής αρχαιολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 12.00, στο Αρχοντικό του Λασσάνη.

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00