banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ξεχωριστές ευχές για το Πάσχα του 2018. Με την προβολή του φυσικού μας πλούτου μέσω video. Γιατί επιλέξαμε το δικό μας βουνό τον Μπούρινο

0 comment 1 minutes read

Σταύρου Π. Καπλάνογλου Γεωπόνου

Αυτό το Πάσχα, θελήσαμε να ανακατασκευάσουμε μια παλιά εργασία μας, για να δώσουμε ευχές στους φίλους μας που παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις, που κάνουμε κατά καιρούς. Παράλληλα, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία της φύσης,που, δυστυχώς, κινδυνεύει από την αλόγιστη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Στη φύση, σε αυτήν, που καταφεύγουμε για να γιορτάσουμε και την μεγάλη αυτή μέρα.
Στο βίντεο αυτό, θα σας παρουσιάσουμε πάρα πολλά όμορφα, αυτοφυή άνθη και φυτά όπως ορχιδέες , πολύχρωμους κρόκους, κρίνα ,πανσέδες,υάκινθους , παχύφυτα,αναρριχώμενα φυτά κ.α.
Όχι από την ζούγκλα της Αφρικής ή κάποιο παραδεισένιο νησί της Καραϊβικής, αλλά σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Κοζάνη και ακόμη λιγότερων από την Σιάτιστα, από το δικό μας βουνό τον Μπούρινο ή Βούρινο και την κοιλάδα του Μεσιανού νερού.
Μια περιοχή που κάποιοι πριν λίγο καιρό θέλησαν να καταστρέψουν, τοποθετώντας στις κορυφογραμμές ανεμογεννήτριες αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα υπήρχαν για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Ευτυχώς, η αντίδραση, κυρίως των Σιατιστινών, απέτρεψε, προς το παρόν, την πραγματοποίηση μιας τέτοιας ενέργειας, αλλά δεν ξέρει κανείς πότε και που θα ξανακτυπήσουν οι ”ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”.
Η προβολή και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου, που κρύβει η Δυτική Μακεδονία μπορεί να βοηθήσει και οικονομικά, όχι μόνον εμάς, αλλά και την πατρίδα μας, χωρίς, κατ’ ανάγκη, να αλλοιώνει την φύση, η ισορροπία της οποίας είναι το ζητούμενο.
Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση με κάθε έννοια!

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00