banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

ΟΔΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ…!

0 comment 2 minutes read

… θα μπορουσε να χαρακτηριστει και μανιφεστο ! Οδηγος παραγωγης εργου ουσιας, απο μια θεση Δημαρχου και σε ενα αυτοδιοικητικο περιβαλλον στενα ελεγχομενο, ασφυκτικο και ανελαστικο, που πολλες φορες υπηρετει στενομυαλα τον τυπο, αλλα δυστυχως καθολου την ουσια !

Φτασαμε στο σημειο, οι Δημαρχοι για να επιβιωσουν, απλα, να μην κανουν κυριολεκτικα τιποτα, υπο τον φοβο των πιθανων να προκυψουν στο μελλον απονερων και ευθυνων ! Ετσι ομως, ο πολιτης κι ο τοπος, δεν υπηρετουνται. Τα θεματα καρκινοβατουν και λιμναζουν, ο χρονος κυλαει, οι τετραετιες εναλλασσονται και οι καρεκλες διεκδικουνται και επαναθερμαινται πολλες φορες απο τα ιδια οπισθια, που ακριβως για να εχουν αυτο το προνομιο, δεν τολμούν να συγκρουστουν, να παρουν πρωτοβουλιες, να σχεδιασουν και να υλοποιησουν πολιτικες που μπορει προσκαιρα καποιους ισως να δυσαρεστήσαν, θα αφησουν ομως στο τελος, παρακαταθηκη ισχυρη στον τοπο και στην προοπτικη του !

Ειμαι – και το εχω αποδειξει – απολυτα αντιθετος στις καρεκλες σφραγιδες. Πιστος στην αρχη, πως τα προσωπα δινουν αξια στην θεσμο κι οχι ο θεσμος στα προσωπα, αντιλαμβανομαι τη θεση του τοπικου αρχοντα, σαν μια θεση ευθυνης, που για να υπηρετηθει, πρεπει εξ αρχης να αποκλειστει ο θανατερος εφησυχασμος, η καταδικαστικη αδρανεια, το κρυφτουλι πισω απο νομους και διαταξεις, η ανερματιστη ευθυνοφοβια και να υπαρξουν θαρρετες επιλογες, φαντασια, συγκρουσιακη λογικη με το Κεντρο, οταν τα συμφεροντα του τοπου μπαινουν στην αραδα περιμενοντας το μανα εξ ουρανου ! Ακομα και η παρατολμη πολλες φορες αναληψη ευθυνων, ακομα κι αν κινειται και σχοινοβατει ακροθιγως, στα ορια της νομιμότητας χωρίς όμως να την ξεπερνάει, ισως θα επρεπε να επιλεγεται σαν πολιτικη εφοσον ξεμπλοκαρει θεματα, σπρωχνει καταστασεις, βοηθα συνανθρωπους μας και υπηρετει με ανιδιοτελεια τα συμφεροντα του τοπου και των πολιτων..!

Πολλοι μπορει να διαφωνησουν με τις σκεψεις αυτες ! Ομως, για μενα αποτελουν χαρτη οδικο, στην αναγκη μου να υπηρετησω την εσωτερικη μου παροσρμηση, να θελω να ειμαι χρησιμος στον τοπο μου. Καλος δημαρχος, ειναι ο παραγωγικος δημαρχος. Ο συνετος αλλα συναμα τολμηρος, που θα προταξει την ουσια στις πολιτικες του και θα παλεψει γι αυτην, ακομα κι αν υποστει κοστος προσωπικο…! Το εργο του, μπορει να μην αναγνωριστει αμεσα, μεσα απο τις πιθανες τολμηρες, ισως συγκρουσιακες αποφασεις που θα χρειαστει να παρει…ΕΙναι βεβαιο ομως, πως θα δικαιωθει στο χρονο…Εξαλλου, λιγο πολυ, ολοι μας, για μια υστεροφημια παλευουμε…και αξιζει γι αυτην, να επενδυσουμε σημερα….για ναχουν να τη γευονται τουλαχιστον, οι επιγονοι μας…!!!

 

Γιώργος Νούτσος

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00