banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ολοσχερής καταστροφή των σιτηρών και άλλων καλλιεργειών στην Αυγή Κοζάνης από τις επιδρομές αγριογούρουνων και…αδιαφορία τοπικών βουλευτών και αρχόντων –  καμία αποζημίωση!!!

0 comment 2 minutes read

 

Κενό γράμμα του νόμου αποτελεί η μη αποζημίωση – απόρροια των αντιλαϊκών πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων, της ΚΑΠ και κατ’ επέκταση της ΕΕ – αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες καταστρέφονται, μέχρι και ολοσχερώς, από τις επιδρομές αγριογούρουνων.

Οι αγρότες της ΤΚ Αυγής επιβεβαιώνουν των επισημάνσεών μας το αληθές, καθόσον οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής τους και κυρίως σιτηρών, καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις απανωτές επιδρομές πολυπληθών αγριογούρουνων, δεδομένου πως η περιοχή αυτή χαρακτηρίστηκε ως καταφύγιο άγριων ζώων.

Φέτος οι αγρότες της Αυγής δεν θέρισαν διόλου τα σιτηρά, αφού δεν έμεινε τίποτε μετά τις ολοκληρωτικές καταστροφές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα, με αποτέλεσμα να υποστούν για μια ακόμη χρονιά ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους.

Την τραγική αυτή εικόνα αποτυπώνει με δηλώσεις του ο αγρότης Μιχάλης Καμπουρίδης, όπως, «φέτος καλλιέργησα περίπου 60 στρέμματα σιτηρών και δεν θέρισα. Περί τα 600-700 στρέμματα καλλιεργημένων σιτηρών, επίσης, είχαν την ίδια τύχη και το παράδοξο, δεν παίρνουμε απολύτως καμία αποζημίωση. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν έτσι να επιβιώσουμε»!!!

Οι τοπικοί βουλευτές, που κατά άλλα και περί άλλων τυρβάζουν, γιατί δεν καταθέτουν ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνονται 100% οι αγρότες αυτοί που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση;!

Γιατί οι αγρότες-γεωργοί, ενώ πληρώνουν αδρά τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, δεν προστατεύονται από το ίδιο το κράτος και μένουν έτσι ξεκρέμαστοι και αδικημένοι; Και όχι μόνον, αν δεν πληρώσουν τις οφειλές και ασφαλιστικές εισφορές τους, μπαίνουν στο στόχαστρο των τραπεζών και του ίδιου του κράτους.

Επιβάλλεται, πια, να καλυφθούν οι απώλειες των εισοδημάτων των εν λόγω παραγωγών που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές με μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου των πολυπληθών αγριογούρουνων, ώστε να αποτραπεί η προσέγγισή τους στις καλλιέργειες, σιτηρών καλαμποκιού και πατάτας.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00