banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Πλαγιοκοπήσεις (Κρίσεις και….επικρίσεις)

2 comments 10 minutes read

 

Το «Ουράνιο τόξο» αλωνίζει και αντεθνικά «αρμενίζει» και οι ιθύνοντες της Ελληνικής Παιδείας αφαιρούν τον Μακεδονικό Αγώνα από τα βιβλία της Γ’ Λυκείου (αρχικά εσπερινού και… βλέπουνε);!!!

 

·         Αναγνώριση εθνικής «Μακεδονικής» μειονότητας ζητά το «Ουράνιο Τόξο» (πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα μιας ομάδας σλαβόφωνων-δίγλωσσων της Μακεδονίας που εδρεύει στη Φλώρινα και εθνικά ευθυγραμμιζόμενο με την ΠΓΔΜ) με ευσεβή πόθο τη δημιουργία μακεδονικού έθνους!…

·         … και ορέξεις τους άνοιξαν με τη «συμφωνία των Πρεσπών», αποθρασύνθηκαν και προκαλούν, με την ανοχή και στήριξη των γνωστών-άγνωστων!

·         Την αναγνώριση «εθνικής Μακεδονικής μειονότητας» ζητάνε οι «ουράνιοι τοξότες», αλωνίζουν στη Βόρεια Ελλάδα και προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους κλίμα, κυρίως στα χωριά της Φλώρινας, και οι ντόπιοι της όποιας εξουσίας, εναρμονιζόμενοι στο ίδιο «μήκος κύματος» με τους κεντρικούς και πάσης Ελλάδας, κωφεύουν και εθελοτυφλούν… μακάριοι όντες;!

·         Επιδιώκουν οι του Ουράνιου Τόξου να διδάσκεται η σλάβικη γλώσσα ως «μακεδονική» στα σχολεία (κάθε βαθμίδας;) και οι εδώ ιθύνοντες της Πολιτείας και του Κράτους δεν τους ξαποστέλνουν στο «πυρ το εξώτερον»… και όλοι αυτοί αποθρασύνονται με την ανοχή των ξενόδουλων και υποτακτικών του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών!…

·         … και την ίδια ώρα οι «φωστήρες και επαΐοντες» της Παιδείας αφαιρούν τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά από τα βιβλία της Γ’ Λυκείου, αρχικά εσπερινού και στη συνέχεια βλέπουν;!!!…

·         … και ο υπουργός Παιδείας είπε γι αυτό «πρέπει να ξαλαφρώσουμε τους μαθητές από το φόρτο των μαθημάτων…» (κάπως έτσι αλλά… έτσι)… Κύριε υπουργέ, γιατί δεν ξαλαφρώνετε τους μαθητές από άλλη διδακτέα ύλη και επιλέξατε την «αποψίλωση» της Ελληνικής ιστορίας (αφού τόσο συμπαραστέκεστε τους μαθητές!), που είναι ποτισμένη με αίμα ηρώων και εκατόμβες Ελλήνων πατριωτών για την ελευθερία τους;!

·         Όμως στο πρόσφατο συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στο Ξινό Νερό, όπου η παρουσία αυτών που εκφράζουν τους αντεθνικούς ευσεβείς αυτούς πόθους ήταν ισχνή έως ανύπαρκτη, καθώς οι Έλληνες καραδοκούντες σε τέτοιες αξιώσεις, αντέδρασαν με αυτά (τα προαναφερόμενα) που έγραφε το πανό στο συνέδριο και απαίτησαν να αποσυρθεί, εξάλλου αυτό ζήτησε και η παρευρισκόμενη Αστυνομία, οι αμετανόητοι όμως «Μακεδόνες» δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις! Και βέβαια η Αστυνομία εμπόδισε τους αντιδρώντες κατοίκους και άλλους φορείς να πλησιάσουν στο χώρο της αντεθνικής αυτής εκδήλωσης, φοβούμενη (και ορθώς) σύρραξη, συμπλοκές και τα χειρότερα….

 

 

Ανυπαρξία της δημοτικής αρχής Σερβίων-Βελβεντού, το ταμείον μείον, πλήρης ασυνεννοησία και έλλειψη συγχρωτισμού και μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης και ο δήμαρχος… «έχει φτιάξει τον δικό του κόσμο, τον όμορφο και τόσο φανταστικό…»!

 

·         Αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, από νωρίς ακόμα που ανέλαβε την διοίκησή του ο δήμαρχος Αθ. Κοσματόπουλος, είναι υπεράνω ποταμών και ένας ατέλειωτος κλαυσίγελος πλανάται παντού, εκεί!

·         Ο ένας εναντίον του άλλου, όλοι σχεδόν εναντίον του τρανού, ο μεγάλος περιορίστηκε στον δικό του κόσμο ιδεών και έχασε κάθε επαφή με το περιβάλλον, πλανεύτρα η φαντασία του και ψεύτρα και… όλα αυτά μάλιστα στους κόλπους της συμπολίτευσης!!!

·         Ο δήμαρχος δεν τα ’χει καθόλου  καλά με τους «συνεργάτες» του και μάλιστα με τους ιθύνοντες της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, του νομικού προσώπου και με ποιους άλλους άραγε μπορεί να συγχρωτιστεί και ό ένας διαψεύδει τον άλλο… «χρηματοδοτήθηκε η κοινωφελής επιχείρηση και το νομικό πρόσωπο» λέει ο δήμαρχος και οι άλλοι απαντούν «δεν έχουμε χρήματα να καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα»… μέχρι του σημείου που το νομικό πρόσωπο δεν είχε χρήματα να καλύψει ούτε και το ασήμαντο ποσό σύνδεσης με το INTERNET, μέχρι πρότινος, με αποτέλεσμα η παρουσία του αγροτικού γιατρού να είναι πλέον «διακοσμητική», σε χωριά μακριά από τα Σέρβια, αφού δεν μπορούσε να συνταγογραφήσει τα φάρμακα των ασθενών, κυρίως ενήλικων που έπρεπε να μεταβούν στο ΚΥ στα Σέρβια προς αυτό ή να στείλουν κάποιον δικό τους εκεί!

·         Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου στην ΑΝΚΟ προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ… οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να καταλάβουν αυτά που έλεγε ο δήμαρχος μα… δεν τα κατάφερναν… κι εκεί να δείτε παράσταση «παρωδίας και κλαυσίγελου»!…

·         … και ο δήμαρχος δεν απάντησε σε κανένα απολύτως ερώτημα δημοσιογράφου παρά μόνον ξέφευγε, πλάτειαζε και μακρηγορούσε για θέματα της δικής του «αντζέντας»!… και τελειωμό δεν είχε! Κάτι για αξιοποίηση των λιγνιτωρυχείων της ΛΑΡΚΟ είπε, άλλα πάλι για τουριστική αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής τόνισε, για τις απαράμιλλες φυσικές γεωμορφές «μπουχάρια και νοχτάρια» στο Μικρόβαλτο νοιάστηκε (πήγε καμιά φορά εκεί να δει πως και ο ξύλινος διάδρομος για τους επισκέπτες είναι έτοιμος να καταρρεύσει) και… τίποτα απ’ αυτά δεν έκανε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του… μα είπε τόσα πολλά και «κουφά» και πώς να τα αναφέρουμε και εν καιρώ θα επανέλθουμε… τόνισε όμως πως είχε μεγάλα όνειρα και σχέδια για το δήμο αλλά «με πολέμησε η περιφέρεια, η τοπική και κεντρική διοίκηση»!

·         Ο δήμαρχος είπε και συνεχίζει να το λέει «δεν υπάρχει μία στο Δήμο», δηλαδή το ταμείον είναι μείον… μα τι δήμος είναι αυτός και πώς έτσι κατάντησε;!

·         «Έβαλα από την τσέπη μου και μίσθωσα γκρέιντερ για διάνοιξη και διαμόρφωση αγροτικών δρόμων για να πάνε οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι στα χωράφια και τους στάβλους τους» είπε τελευταία ο δήμαρχος και αναρωτιόμαστε… πώς γίνεται ένας δήμος να μην έχει ούτε ένα γκρέιντερ, αλλά και άλλα μηχανήματα… δεν πήρε κανένα μηχάνημα από τους πρώην δήμους Καμβουνίων και Βελβεντού που συνενώθηκαν στο δήμο Σερβίων ή αυτά που πήρε δεν συντηρήθηκαν διόλου;!

·         Ομολόγησε ο ίδιος ο δήμαρχος πως «έχω τον αντιδήμαρχο (Θ. Κυριακίδη) δίπλα μου που με συμπαραστέκεται και είναι άξιος σε όλα»!!! Καλά κύριε δήμαρχε, ένας μόνο σου έμεινε και έτσι πώς θα φέρεις την «Άνοιξη»;! Με «έναν κούκο»;!… μα τι κούκο, αυτός «αγοράζει» πάντα ακούγοντας και μετά δεν έχει να «πουλήσει» τίποτα!… λέει κάτι αλλά δεν καταλαβαίνει τι λέει, αυτό μπορεί ο άνθρωπος αυτό κάνει! Και ξέρετε τι λένε οι Πόντιοι;… «πέντε βούδια έναν ζευγάρ’ » και… ο νοών νοείτω…

·         «Έχω ηθική υποχρέωση στους πολίτες-δημότες να ξανακατέβω υποψήφιος δήμαρχος για να τελειώσω το έργο μου»! λέει ο κ. Κοσματόπουλος! Κύριε δήμαρχε, λένε οι περισσότεροι, «σταμάτα πια σε πήραμε χαμπάρι»…

·         Τη μόνη ηθική υποχρέωση που έχει ο δήμαρχος είναι να μην ασχοληθεί πλέον με το δημαρχιλίκι, καθώς ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε!…

·         Κανείς όμως δεν μπορεί να προσάψει καμία κατηγορία για οικονομική αυθαιρεσία και χρηματισμό στον απερχόμενο δήμαρχο Αθ. Κοσματόπουλο, καθόσον «είναι χορτάτος και αυτάρκης» και να ένα ΜΕΓΑΛΟ και δυσεύρετο προτέρημα και συγκριτικό του πλεονέκτημα!… όμως κι αυτό το μεγάλο δεν φτάνει…

 

 

Η ΔΕΗ είπε ξείπε για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής… όμως στα σκαριά βρίσκεται μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή-σίριαλ στο υπό μελέτη και κατασκευή κινηματογραφικό στούντιο «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας» με ντόπιους δημιουργούς και ερμηνευτές (κατά προτίμηση από την Ακρινή)!..

 

·         Μπορεί να είναι ανακόλουθη η ΔΕΗ, είναι όμως ειλικρινής, καθώς σήμερα αντιλαμβάνεται και παραδέχεται πως κάτω από την Ακρινή δεν υπάρχει λιγνίτης και έτσι δεν βάζει λεφτά για τη μετεγκατάστασή της!…

·         … και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης ήρθε τις προάλλες στην περιοχή μας και ψύχραιμα και κυνικά δήλωσε πως «ναι μεν ο νόμος υποχρεώνει τη ΔΕΗ να καταβάλλει το 50% του κόστους μετεγκατάστασης, αλλά ο νόμος είναι κακός και δεν έπρεπε να ψηφιστεί»!!! Δηλαδή να αλλαχθεί ο νόμος κ. πρόεδρε!… Και γιατί όχι, αφού τους νόμους οι ίδιοι τους βγάζουν και όποτε θέλουν τους ξαναβγάζουν! Κοντολογίς, ευθυγραμμισμένοι, κυβέρνηση δια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη και ΔΕΗ δια του προέδρου της κ. Παναγιωτάκη και… όλα γίνονται, και νόμους αλλάζουν, ξηλώνουν, ράβουν και μπαλώνουν και ό,τι γουστάρουν κάνουν και… άσε τους κατοίκους της Ακρινής να κλαίνε τη μοίρα τους;! Κι εδώ ταιριάζει το νέο λαϊκό άσμα-ζεμπεκιά «Κυβέρνηση και ΔΕΗ αδελφωμένοι, ξαπλώσανε τους Ακρινιώτες στη γη τη μαυρισμένη-ματωμένη…»!

·         Πολλά λέγανε και συμφωνούσαν στις λαϊκές συνελεύσεις στην Ακρινή, τοπικοί αυτοδιοικητικοί, άρχοντες και διοικούντες, τοπικοί και κεντρικοί, πολιτικοί, πολιτευτές και… σύμπνοια και ομοθυμία «έπνεε» παντού… μα ήταν όλα τόσο ψεύτικα;!

·         Τουλάχιστον η ΔΕΗ, όπως υποσχέθηκε ο κ. Παναγιωτάκης κατά την εδώ επίσκεψή του, θα μετατρέψει-ανακαινίσει το ερείπιο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σε κινηματογραφικό στούντιο!! Κάτι είναι κι αυτό, καθόσον εκεί πιθανόν να γυρίζονται πλάνα κινηματογραφικών υπερπαραγωγών και σίριαλ, ακόμα και διεθνών! Αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση, η σκηνοθεσία και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι θα είναι κλεισμένοι εκ των προτέρων, από τους ίδιους που εμπνεύσθηκαν το εγχείρημα, αφού διαθέτουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, ανώτατες σπουδές περί την υποκριτική επιστήμη! Στους Ακρινιώτες μπορεί να δώσουν και κανέναν πρώτο ή δεύτερο ρόλο, βοηθό σκηνοθέτη, υπάρχουν κι εκεί αρκετά καλοί ηθοποιοί-υποκριτές και όλοι οι άλλοι, κομπάρσοι με μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη!

 

 

Το παλιό νοσοκομείο των Γρεβενών εγκαταλειμμένο και «φάντασμα» και… τα κόκκαλα του δωρητή-ευεργέτη Κ. Ταλιαδούρη «τρίζουν!

 

 

·         Όνειδος η εικόνα των κτιρίων του εγκαταλειμμένου παλιού νοσοκομείου Γρεβενών και «μνημείο αγνωμοσύνης» της πόλης προς τον δωρητή και ευεργέτη Κωνσταντίνο Ταλιαδούρη που το πρόσφερε στα Γρεβενά για την υγεία  των πολιτών τους!… Τα κτίρια σε κατάσταση που προσβάλλουν την μνήμη του δωρητή, τα κόκκαλα του οποίου μάλλον θα τρίζουν!…

·         Μια πρόταση απ’ τα παλιά και δέσμευση για ένταξη των κτιρίων σε πρόγραμμα του Υπ. Υγείας δεν έγινε ποτέ πράξη και δεν αξιοποιήθηκε από κανέναν της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας!

·         Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, σήμερα με τη νέα ολοκληρωμένη πρόταση για Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, εφόσον συμπεριληφθούν και τα Γρεβενά, μπορεί να ενταχθεί και το κτιριακό αυτό συγκρότημα στις λειτουργίες του, αλλά χρειάζεται όμως το ενδιαφέρον και η εγρήγορση της κοινωνίας της πόλης, ώστε να έρθει τουλάχιστον μία σχολή και δύο τμήματα του νέου ΑΕΙ στην πόλη, ειδάλλως τα περιθωριοποιημένα Γρεβενά θα περιθωριοποιηθούν πιότερο και… πού θα καταλήξουν!

 

 

Έλεγχος όλων των αναθέσεων από τον αντιπεριφερειάρχη οικονομικών και ο έλεγχος θα «ακουμπήσει» και τον περιφερειάρχη!

 

·         Ο συνάδελφος αναφέρθηκε στην απευθείας ανάθεση προβολής της έκθεσης αρωματικών φυτών στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα, πριν λίγο καιρό, στο τηλεοπτικό κανάλι της συζύγου του περιφερειάρχη με 2000 ευρώ… και ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, πυροσβέστης ων στο επάγγελμα, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά εν τη γενέσει της, υποσχόμενος πως θα ελέγξει όλες τις αναθέσεις έργων!…

·         … και ο Κάτανας ελεγκτής του Καρυπίδη!!! Δεν ξέρει ο πρώτος πως ο δεύτερος είναι ο αρχηγός του, που αν θυμώσει μπορεί και να τον διώξει, αφού αυτός τον επέλεξε και όρισε;!

·         Αλήθεια, τι έγινε – κι αν έγινε – με τον έλεγχο ή ακόμα αργεί;

·         Όπως έλεγαν παλιά οι Κοζανίτες, θυμόσοφοι όντες και κασμιρτζήδες, «αυτά που λες αρά τα λεν στου μύλου τ’ Χαντιώ να πιρνάει η ώρα…»…

·         … και οι Πόντιοι λένε «πολλά ψηλά μη πετάς τρώνε σε τα καρτάλια»

 

 

«Δήμος Βελβεντού» και μάλλον… όνειρο θερινής νυκτός!

 

 

·         Οι του Βελβεντού θέλουν ανεξάρτητο και αυτόνομο δήμο! Καλά είναι τα «θέλω», μα τα «μπορώ» είναι τα δύσκολα. Ανεξάρτητα από το δίκιο ή μη των αιτημάτων των κατοίκων του όμορφου Βελβεντού και μη λαμβάνοντας ως δεδομένα τις όποιες υποσχέσεις των «διάφορων» της αυτοδιοικητικής, πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας, καθώς αυτοί υπόσχονται δωρεάν και δεν γνωρίζουν πως αυτά που υπόσχονται εισπράττονται μετρητοίς, θεωρούμε πως είναι πιο εύκολο να υπάρξει ενιαίος δήμος Κοζάνης (με την περιοχή Σερβίων-Βελβεντού) παρά ανεξάρτητος δήμος Βελβεντού! Και αυτό που εκτιμούμε… στο απώτερο μέλλον βέβαια!…

·         … Εκτός και αν… «ναι μεν αλλά»… Θα δούμε, εδώ θα είμαστε…
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00