Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

Συνάντηση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, κο Μουσουρούλη Κωστή

0 comment 2 minutes read

 

Στον χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Κοζάνης, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Στέργιος Κιάνας, μαζί με μέλη της Διοίκησης, εκλεγμένους σε κεντρικά όργανα και Επιμελητές μόνιμων επιτροπών, τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, κο Μουσουρούλη Κωστή, που βρίσκεται την περίοδο αυτή στη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να έρθει σε επαφή με φορείς της περιοχής, με στόχο την υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης και τον συντονισμό, των συνδεόμενων με αυτό, δραστηριοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος, αφού καλωσόρισε τον κο Μουσουρούλη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα ιδιαιτέρως απαιτητικά νέα του καθήκοντα, τον διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΕ/ΤΔΜ, τόσο ως ο επίσημος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας για όλα τα τεχνικά ζητήματα, αλλά και αντιλαμβανόμενο πλήρως το μέγεθος της ευθύνης και της δυσκολίας του εγχειρήματος της δίκαιης ματάβασης, θα σταθεί αρωγός στην όλη προσπάθεια, με όποιο τρόπο επιλέξει η Κυβέρνηση να το αξιοποιήσει. Τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΔΜ, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να εργαστούν για την υλοποίηση του στόχου της μετάβασης, έχοντας αποκτήσει, λόγω του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής, μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στα θέματα της Ενέργειας.

Ο κος Μουσουρούλης, εξέφρασε την εκτίμησή του στην ιδιότητα του Διπλωματούχου Μηχανικού, αναγνώρισε με τη σειρά του το ειδικό επιστημονικό βάρος του κλάδου και κατέστησε σαφές ότι στη δίκαιη μετάβαση που οραματίζεται η Κυβέρνηση, οι Μηχανικοί θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλα τα σχέδια της Πολιτείας μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με συνεργάτη την τοπική κοινωνία και το ΤΕΕ/ΤΔΜ θα συμβάλει με το δυναμικό του στο στόχο αυτό.

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από ζητήματα που έχουν προκύψει από την ήδη μειωμένη χρήση του λιγνίτη, ζητήματα που είναι τόσο κοινωνικά όπως η αύξηση της ανεργίας, αλλά και τεχνικά, όπως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις αρδεύσεις περιοχών, τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, τις χρήσεις γης των περιοχών της ΔΕΗ, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους διαγωνισμούς και κατέληξαν σε μία σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και από τις δύο πλευρές.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικό κλίμα, τέθηκαν οι βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων και αποτυπώθηκε η αισιοδοξία ότι η μετάβαση μπορεί να είναι πραγματικά δίκαιη και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και νέων προοπτικών για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00