banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

ΤΑΞ.ΕΝ : κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη

0 comment 2 minutes read

Η ΤΑΞική ΕΝότητα (ΤΑΞ.ΕΝ) καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους της Κοζάνης σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017 και ώρα 6:30 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους. Λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 3:30 μμ από την Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μπροστά στα εγκαίνια της ΔΕΘ η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της «εξόδου από τα μνημόνια», της «δίκαιης ανάπτυξης» ως δόλωμα για να εγκλωβίσει το λαό στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση, προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευτεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.
Υπόσχονται ευέλικτες θέσεις εργασίας, δουλειά λάστιχο, με μισθούς πείνας.
Τη «δίκαια ανάπτυξη» που υπόσχονται την έχουμε γνωρίσει με παραπέρα μείωση μισθών, με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, με τις συνεχείς αυξήσεις στη φορολογία.
Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιόν; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής πλειοψηφίας, όπως είναι εφικτό σήμερα να συμβεί, παίρνοντας υπόψη τη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης, την τεράστια άνοδο της παραγωγικότητας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατήργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε τη κατάργηση της Κυριακής αργίας και επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ.
Επιδιώκει το χτύπημα των συνδικάτων και της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα.
Το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις.
Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες.
Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών , αντιλαϊκών νόμων και των τεσσάρων μνημονίων. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειές μας, που να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δυναμώνουμε τα σωματεία με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα που μας αφορούν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017 ΣΤΙΣ 6:30μμ

Οι εκλεγμένοι με την ΤΑΞική ΕΝότητα στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης
Βόμβας Α. Κων/νος – Γεν. Γραμματέας
Τεντσογλίδης Ηλίας – Αντιπρόεδρος
Δεληολάνης Ευάγγελος – Β’ (οργανωτικός) Γραμματέας
Δημαράκη Δώρα – Αναπληρώτρια Ταμίας

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00