Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου). Γλυκό κεράσι.

0 comment 1 minutes read

Γλυκό κεράσι

 

 

1 κιλό κεράσια

1 κιλό ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Λίγο ξινό

 

Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κεράσια μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες μέχρι να βγάλουν τα κεράσια τα υγρά τους.

Ρίχνουμε το ξινό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε την γλυκόζη, ελέγχουμε το σιρόπι και το τραβάμε από την φωτιά.

Το αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλει τα υγρά του.

Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κεράσια, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ελέγχουμε το σιρόπι και ανάλογα συμπληρώνουμε ζάχαρη για να πήξει.

Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεράσια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00