Γλυκό κεράσι
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
Λίγο ξινό
Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κεράσια μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες μέχρι να βγάλουν τα κεράσια τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το ξινό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε την γλυκόζη, ελέγχουμε το σιρόπι και το τραβάμε από την φωτιά.
Το αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλει τα υγρά του.
Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κεράσια, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ελέγχουμε το σιρόπι και ανάλογα συμπληρώνουμε ζάχαρη για να πήξει.
Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεράσια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.