banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

1940-2015 «ΟΧΙ» ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ! Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας Εορδαίας:

0 comment 2 minutes read

Η φετινή επέτειος του «ΟΧΙ», που άνοιξε το δρόμο για τη γέννηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ , το μεγαλειώδες κίνημα λαϊκής αντίστασης και τη νίκη κατά των δυνάμεων του φασιστικού Άξονα, γιορτάζεται μόλις λίγους μήνες μετά το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου 2015, το «ΟΧΙ» της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Παρά την εκφρασμένη αντίθεση του λαού μας, η μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής καταστροφής, εξακολουθεί να κυριαρχεί, με συνέπειες ολέθριες για τον τόπο και για τη ζωή του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει εξετάσεις συνέπειας στις δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου, ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο (λιμάνια, αεροδρόμια, φιλέτα κάθε είδους), διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία, δρομολογώντας κατασχέσεις σπιτιών προς όφελος των τραπεζών, πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις, εξωθώντας -μέσω της ανεργίας που προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις- μεγάλο μέρος της νεολαίας μας στη μετανάστευση. Συγχρόνως  συμμορφώνεται με τις επιταγές της ΕΕ καθιστώντας την Ελλάδα μια παγίδα θανάτου στα θαλάσσια σύνορά της και ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων .

Οι  συμμαχικές εφεδρείες της κυβέρνησης η ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το κόμμα Λεβέντη, ενώ συμφωνούν απολύτως στην ουσία της επίθεσης στα εργατολαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις για να υπερασπιστούν το ελληνικό κεφάλαιο και τη λυκοσυμμαχία του ευρώ, παριστάνουν σε δευτερεύοντα θέματα  την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Ο λαός άλλωστε τους ξέρει πολύ παλιά.

Στο συστημικό δήθεν αντιμνημονιακό συρφετό εντάσσονται και οι απόγονοι των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Πίσω από την αποθράσυνση που τους επιτρέπει το κράτος και την εχθρότητά της σε οτιδήποτε θυμίζει διαφορετικότητα, λαϊκό κίνημα και Αριστερά, όταν αποπειράται να ξεδιπλώσει την πολιτική της επιχειρηματολογία αποκαλύπτει την προνομιακή της σχέση με τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, με τους πλούσιους.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ο δρόμος της οργανωμένης , συντονισμένης και αποφασιστικής Αντίστασης , όπως τότε.

 

– Για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας μας, ως λαού.

-Για την αλληλεγγύη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται, χωρίς διακρίσεις.

– Για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

– Για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

– Για μια διέξοδο προς όφελος του κόσμου της εργασίας, με την απόρριψη των εκβιασμών του ντόπιου κεφαλαίου και των «δανειστών», με τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Ευρωζώνης και τη ρήξη με την πολιτική της Ε.Ε., στην προοπτική μιας συνολικότερης ανατροπής που θα φέρει στην εξουσία τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό.

 

Όπως το 1940 έτσι και σήμερα, το «ΟΧΙ» και οι μαζικοί αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση και το φασισμό είναι ο δρόμος για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας, για τη νίκη των λαϊκών συμφερόντων.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00