Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Για λίμνες, ποταμούς και γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης η πρόσκληση υποβολής στρατηγικών ΟΧΕ στο Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2021-2027

0 comment 1 minutes read

Για λίμνες, ποταμούς και γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης η πρόσκληση υποβολής στρατηγικών ΟΧΕ στο Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2021-2027

 

Η πρόσκληση αφορά την υποβολή στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων για Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+). Συγκεκριμένα, ζητείται:

Η επικαιροποιημένη στρατηγική και το επιχειρησιακό σχέδιο της ΟΧΕ για τις λίμνες και τους ποταμούς της Δυτικής Μακεδονίας.
Η στρατηγική και το επιχειρησιακό σχέδιο της ΟΧΕ για το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης.

Οι ΟΧΕ στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη μείωση ανισοτήτων μέσω της ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πόρους. Οι στρατηγικές ΟΧΕ καταρτίζονται με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και επικεντρώνονται σε προτεραιότητες όπως η προώθηση της ανταγωνιστικότητας, η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, και η αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής και δημογραφικών προκλήσεων.

Για την περίοδο 2021-2027, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβλέπει τη χρηματοδότηση των εξής:

ΟΧΕ Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ενσωμάτωση ποτάμιων και άλλων υδάτινων συστημάτων.
ΟΧΕ Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης, με στόχο την ανάπτυξη και ανάδειξη του γεωπάρκου ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.

Οι στρατηγικές ΟΧΕ πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες και να διασφαλίζουν τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στη διαμόρφωση και υλοποίηση των δράσεων. Η χρηματοδότηση θα προέλθει κυρίως από το πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027, εστιάζοντας στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, του πολιτισμού, της φυσικής κληρονομιάς, του βιώσιμου τουρισμού και της ασφάλειας στις μη αστικές περιοχές.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00