Ιστορία και γευσιγνωσία: Γιατί ο μπακλαβάς είναι ελληνικός.
Ο αρχαίος κοπτοπλακούς (1η φωτο) γινόταν με βρασμένο μέλι, καρύδια ,αμύγδαλα, φουντούκια, μαύρη παπαρούνα, πιπέρι!
Ο σημερινός μπακλαβάς (2η φωτο) γίνεται με σιρόπι ζάχαρης, βούτυρο, καρύδια, κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι!
Φυσικά, ούτε ο μπακλαβάς είναι τούρκικος, που να βρουν γλυκά οι μογγόλοι της στέππας!
Το γλυκό από την Ελλάδα πέρασε στη Ρώμη κι από εκεί στο Βυζάντιο, όπου το πήραν οι ξένοι κατακτητές Τούρκοι!