Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ιστορία και γευσιγνωσία: Γιατί ο μπακλαβάς είναι ελληνικός.

0 comment 1 minutes read

Ιστορία και γευσιγνωσία: Γιατί ο μπακλαβάς είναι ελληνικός.

Ο αρχαίος κοπτοπλακούς (1η φωτο) γινόταν με βρασμένο μέλι, καρύδια ,αμύγδαλα, φουντούκια, μαύρη παπαρούνα, πιπέρι!

Ο σημερινός μπακλαβάς (2η φωτο) γίνεται με σιρόπι ζάχαρης, βούτυρο, καρύδια, κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι!

Φυσικά, ούτε ο μπακλαβάς είναι τούρκικος, που να βρουν γλυκά οι μογγόλοι της στέππας!

Το γλυκό από την Ελλάδα πέρασε στη Ρώμη κι από εκεί στο Βυζάντιο, όπου το πήραν οι ξένοι κατακτητές Τούρκοι!

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00