Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙΑ. Γράφει ο Άρης Ι. Τάτσης.

0 comment 11 minutes read

 

Αντιγράφω:

Κανείς δεν θέλει πλέον να αγοράζει αυτοαναφλεγόμενα οχήματα – 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκουριάζουν στη Γερμανία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε απούλητα αποθέματα στη Γερμανία. Ο λόγος για αυτό είναι η απότομη λήξη των επιδοτήσεων, που οδήγησε σε κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης, αναφέρει το Blackout News.

Οι εξαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να αντισταθμίσει το πλεόνασμα. Ως εκ τούτου, οι εκπτώσεις μπορούν να αποτελέσουν μια λύση για τη μείωση των αποθεμάτων (web: 04.06.24).

Ειδικοί αυτοκινήτων από το Chemnitz ανακάλυψαν ότι δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απούλητα στη Γερμανία. Ο Werner Olle, ένας διάσημος ερευνητής αυτοκινήτων, ανέφερε αριθμό ρεκόρ απούλητων οχημάτων πέρυσι. Περίπου 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βρήκαν αγοραστές. Τα οχήματα είναι πλέον σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης κοντά σε εργοστάσια, σε αντιπροσώπους ή σε λιμάνια. Αυτό ισχύει για οχήματα από Γερμανούς κατασκευαστές καθώς και για οχήματα εισαγωγής.

Το απότομο τέλος της χρηματοδότησης ηλεκτρονικών αυτοκινήτων είχε σοβαρό αντίκτυπο στην εγχώρια ζήτηση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι εξαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 58 τοις εκατό πέρυσι. Συνολικά εξήχθησαν περίπου 786.000 οχήματα αξίας 36 δισ. ευρώ. Κάθε τέταρτο νέο αυτοκίνητο από τη Γερμανία που πωλούνταν στο εξωτερικό ήταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, ο Olle τόνισε: «Οι εξαγωγές δεν μπορούν να γιατρέψουν όλες τις πληγές». Προειδοποιεί ότι η παραγωγή αποθεμάτων είναι ακριβή και μπορεί να μειωθεί μόνο μέσω εκπτώσεων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ παραγωγής και εγχώριας ζήτησης.

Δασμοί της ΕΕ για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα: αναμένονται αυξανόμενες τιμές και τεράστιες αλλαγές στην αγορά (https://korakas-news.gr/2024/06/kaneis-den-thelei-pleon-na-agorazei-aytoanaflegomena-ochimata-100-000-ilektrika-aytokinita-skoyriazoyn-sti-germania.html)”.

Με πιο απλά λόγια μόλις έπαυσαν οι κρατικές επιδοτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία κατέρρευσε η σχετική αγορά. Κανείς γερμανός δεν αγοράζει πλέον πράσινες τοστιέρες (https://aristatsis.wordpress.com/2023/10/13/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%83/).

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα είχαν καταρρεύσει αν δεν υπήρχαν οι εξαγωγές. Ένα στα τέσσερα εξαγόμενα αυτοκίνητα από τη Γερμανία είναι πράσινη τοστιέρα.

Ποιοι όμως είναι τόσο έξυπνοι ή τόσο βλάκες, ώστε να αγοράζουν τα αυτοκίνητα που αποστρέφονται οι γερμανοί;

Μας το λέει το δημοσίευμα του βουλευτή Βιλιάρδου. 8.000 ευρώ επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, 2.000 ευρώ για γέννηση παιδιού (https://www.olympia.gr/1592233/apopsi/i-kyvernisi-kalyptei-tin-forodiafygi-arkei-na-agoraseis-ilektriko-aytokinito/).

Την ώρα δηλαδή που οι πολιτικοί μας χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας (εντελώς ενδεικτικά https://www.ksipnistere.com/2024/06/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b3.html), γδέρνουν τους φορολογούμενους για να ταΐζουν τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μην πτωχεύσουν επειδή αποφάσισαν να παράγουν μαζικά και οργανωμένα άχρηστα σαπάκια, με προφανές αποτέλεσμα τη ουσιαστική απαγόρευση τεκνοποίησης. Τα ζευγάρια κάνοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό τους ευλόγως προβληματίζονται για το τι θα τρώνε τα παιδιά που σκέφτονται να φέρουν στον κόσμο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μας γδέρνουν με τα δήθεν τεκμήρια μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Τουλάχιστον επιδοτούμε Γερμανούς βιομηχάνους να παράγουν πράσινες τοστιέρες στο όνομα της κάλπικης κλιματικής αλλαγής.

Και δεν ερχόταν το αφεντικό της Μερσεντές να μου ζητήσει απευθείας ελεημοσύνη; Φαντάζεστε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Όλα Καλένιους (https://www.ot.gr/2024/03/15/epikairothta/mercedes-ayksisi-apodoxon-kata-80-ston-ceo-tis-etaireias/) να βγαίνει από απαστράπτουσα πράσινη τοστιέρα και να απλώνει το χέρι του προς το μέρος μου λέγοντας “πατριώτη, νομ’ κανιά δεκάρα να πάρω γαλατάκι για τα πιδάκια μ’; (“νομ” το δώσε μου στα αρτινά, για το καμιά – κανιά δε χρειάζεστε βοήθεια).

Όσοι από τους αναγνώστες είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και κινδυνεύετε να βάλετε λουκέτο στην επιχείρησή σας λόγω των ληστρικών “τεκμηρίων”, είστε δηλαδή έτοιμοι να τραγουδήσετε “μα μου ήρθε η εφορία και μου έφυγε η μαγκιά, μου τη ρίξανε στ’ αυτιά” (https://www.youtube.com/watch?v=Q9-lrZSVStU), καλά είναι να προσέχετε τον ήχο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακούγονται διαφορετικά από τα εσωτερικής καύσεως. Να ξέρετε δηλαδή που πήγαν τα λεφτά σας. Τα έχει ένας γερμανός βιομήχανος επειδή βρέθηκε ένας πανίβλακας που νόμισε ότι του έκαναν δώρο την τοστιέρα.

Είναι που του κρύβουν πώς λαμπαδιάζει. Το βίντεο (https://www.facebook.com/1058147957/videos/1133383697713268/) είναι από τον Καναδά, όπου συγκρούστηκαν δύο τοστιέρες. Εντυπωσιακό… Στρακαστρούκες πρώτες. Καλά είναι πάντως να ειδοποιήσετε συγγενείς και φίλους που εργάζονται στην πυροσβεστική για να προσέχουν. Οι τοστιέρες δεν καίγονται απλά, σκάνε. Προφητικός ήταν ο Βασίλης Τσιτσάνης που έγραψε το “απόψε κάνεις μπαμ, σε βλέπουν και φρενάρουνε και σταματούν τα τραμ” (https://www.youtube.com/watch?v=WkNHtHU4qEE). Από τη στιγμή που είδα αυτό το βίντεο αφήνω το αυτοκίνητό μου πολύ μακρυά από τις θέσεις που φορτίζουν τις τοστιέρες έξω από τα σουπερμάρκετ. Είναι που το αγόρασα με δικά μου δουλεμένα κι όχι με κλεμμένα απ’ το φορολογούμενο.

Πιθανότατα πράσινη τοστιέρα ευθύνεται για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο του συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού υγείας, Μίνας Γκάγκα (https://www.iefimerida.gr/ellada/kifisia-ergostasio-fotia-syzygo-ypoyrgoy-gkagka). Τα δημοσιεύματα αναφέρουν αόριστα ως αιτία μπαταρία αυτοκινήτου (Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια – Ξεκίνησε από μπαταρία αυτοκινήτου, https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1408192/fotia-se-ergostasio-stin-kifisia-oi-protes-plirofories-gia-ta-aitia-xekinise-apo-bataria-autokinitou-eikones/, https://www.iefimerida.gr/ellada/kifisia-fotia-ergostasio-aitia-mpataria).

Τα πράγματα είναι απλά. Ο πατέρας μου ήταν ένας φτωχός αγρότης. Θέλοντας και μη αγόραζε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Κάποια από αυτά ήταν πολύ παλιά. Συνεπώς τον συνόδευσα πολλές φορές σε ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων. Έχω δει πάμπολλα αυτοκίνητα να εκκινούν τη μηχανή τους, αφού αρχικώς φόρτισαν τη μπαταρία με καλώδια, αφού τα αυτοκίνητα είχαν διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε η μπαταρία “έπεφτε”. Ούτε είδα και κυρίως ούτε άκουσα για αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσεως που αυτοανελέγη λόγω της μπαταρίας του. Αντίθετα για τα ηλεκτρικά ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, ότι λαμπαδιάζουν στα καλά καθούμενα και γι’ αυτό στις σοβαρές χώρες τους απαγόρευσαν να εισέρχονται στα καράβια κι εδώ έθεσαν τον κανόνα του 40% πληρότητας της μπαταρίας (https://www.topontiki.gr/2024/05/11/ilektrika-aftokinita-isodos-sta-plia-me-fortisi-eos-40-ti-efthini-echoun-i-odigi/, https://www.autotypos.gr/auto-news/chamos-me-ta-ilektrika-aftokinita-poia-tha-menoun-ektos-ploion-stin-ellada/, https://www.youtube.com/watch?v=nOZwoheLBiA).

Ήθελε πράσινη τοστιέρα ο σύζυγος της κυρίας Μίνας, του κάηκαν και κάτι τηγάνια…

Είδαν που με τις τοστιέρες γίνεται το πάρτι της ρεμούλας και πλάκωσαν για μερίδιο κι οι κινέζοι . Όλα κι όλα. Άλλο να καίγεσαι από γερμανική τοστιέρα κι άλλο από κινέζικη, οπότε η ΕΕ έστησε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα (https://www.el.gr/diethni/emporikos-polemos-e-e-kinas-ayto-poy-p/, https://karditsastakra.com/2024/06/12/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B5-%CE%B5-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80/).

Τόσο πολύ νοιάστηκαν για τη ασφάλειά μας που χρόνια τώρα ούτε που διανοήθηκαν να στήσουν τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα για τα δηλητηριασμένα τρόφιμα που μας στέλνει. Τεράστιες περιοχές έχουν ξεμείνει χωρίς καθόλου μέλισσες, λόγω της ακατάσχετης περιβαλλοντολογικής μόλυνσης, οπότε οι κινέζοι αγρότες αναγκάζονται να επικονιάζουν τα φυτά τους με το χέρι (https://oreinomeli.gr/blog/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9/, https://www.e-storieskritis.gr/2017/01/blog-post_14.html, https://www.kathimerini.com.cy/gr/periballon/kinezoi-agrotes-epikoniazoyn-ta-fyta-logo-anyparxias-melisswn-stin-perioxi-toys, https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/diethni/agrotes-stin-kina-gonimopoioyn-monoi-toys-tis-ahladies-afoy). Καταλαβαίνετε βεβαίως τι κουβαλάνε πάνω τους αυτοί οι καρποί.

Κι όλα αυτά για να μας σώσουν από τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή, την οποία βεβαίως προκαλούν οι ίδιοι για να μας φοβίζουν, τροποποιώντας τον καιρό “εδώ και πάρα πολλά χρόνια” παρεμβαίνοντας στο χαλάζι, τη βροχή, το χιόνι και την ομίχλη (“Έλληνας μετεωρολόγος: «Σε αυτά τα 4 φαινόμενα παρεμβαίνει ο άνθρωπος», https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/ellinas-meteorologos-se-ayta-ta-4-fain/). Βεβαίως οι υδρατμοί που ανεβαίνουν από τη θάλασσα στην ατμόσφαιρα δεν είναι άπειροι. Οι βροχές που πέφτουν με τροποποίηση καιρού από κάπου λείπουν. Αλλά μετά φταίει η κλιματική αλλαγή κι οι αγελάδες που κλάνουν.

Εσύ να φταις κι εγώ συγνώμη να ζητάω… (https://www.youtube.com/watch?v=Z7bD_uFINXc).

Ακούσατε έστω ένα σχετικό ψίθυρο από τους δήθεν αντιπολιτευόμενους Κασσελάκη και Ανδρουλάκη;

Υπαλληλάκια.

 

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00