305
Από το χωράφι στο ράφι: Η διαδικασία συσκευασίας μέσα από τα μάτια του γεωπόνου Χρήστου Βαρσαμή
Velvita Brands – Τρόπος να Ζεις!
Ο Χρήστος Βαρσαμής, γεωπόνος και υπεύθυνος του συσκευαστηρίου του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, εργάζεται στον Συνεταιρισμό από το 2017 και γνωρίζει όσο λίγοι τη διαδρομή του φρούτου από το χωράφι μέχρι το ράφι. Όπως εξηγεί, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ξεκινά από τους ίδιους τους παραγωγούς: «Οι παραγωγοί μας συσκευάζουν το προϊόν τους απευθείας στο χωράφι, ανάλογα με την ποικιλία – είτε Velvita είτε Velvita Gold – σε τελάρα ή σε κλούβες».
Κατά την παράδοση στον Συνεταιρισμό, όλα τα προϊόντα περνούν από λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο. «Διασφαλίζουμε ότι πληρούνται τα ποιοτικά πρότυπα πριν την τελική παραλαβή. Στη συνέχεια, τα τελάρα μπαίνουν στη γραμμή συσκευασίας όπου κάθε φρούτο αποκτά το αντίστοιχο αυτοκόλλητο ανάλογα με το brand. Έτσι, κάθε τελάρο γίνεται μοναδικό», σημειώνει ο κ. Βαρσαμής.
Τα φρούτα που φτάνουν σε κλούβες οδηγούνται πρώτα στα ψυγεία και διαλογίζονται αναλόγως με τις παραγγελίες. Από εκεί, επεξεργάζονται μέσα στο συσκευαστήριο και προωθούνται στους τελικούς προμηθευτές, στη μορφή και συσκευασία που απαιτεί η συνεργασία.
Η διαδικασία είναι αυστηρά οργανωμένη και πλήρως ελεγχόμενη, με στόχο η ποιότητα να διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι το τελικό στάδιο. Μέσα από αυτό το σύστημα, τα brands Velvita και Velvita Gold επιβεβαιώνουν τη δέσμευση του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για επώνυμα, αξιόπιστα φρούτα με σταθερή παρουσία 365 ημέρες τον χρόνο.









