Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπατζινα: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)

0 comment 5 minutes read

Μπατζινα

1 κιλό κολοκυθάκια

1 πατάτα  200γρμ περίπου

300γρμ γιαούρτι στραγγιστό

1/2 ποτήρι λάδι

400 γρμ φέτα τριμμένη

Βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί και να να σκορπίσουμε από επάνω

1 μπέκιν,

αλάτι

3 αυγά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Καλαμποκάλευρο

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα.

Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμώνουμε να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα άλευρα.

Ρίχνουμε τμηματικά αλεύρι και καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ν 36 και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.

Ρίχνουμε το μείγμα και σκορπίζουμε κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 50 λεπτά.

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00