Προσπαθήστε να προσαρμόσετε στο καθημερινό τους πρόγραμμα τη συχνή κατανάλωση φρούτων εποχής (4-5 μερίδες).
Συνοδεύστε καθημερινά τα κυρίως γεύματα των υπερηλίκων με μία σαλάτα εποχής.
Επιλέξτε να αγοράζετε και να χρησιμοποιείτε κυρίως προϊόντα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, φρυγανιές κτλπ), καθώς περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Καθορίστε τη συχνότητα και ποσότητα των γευμάτων διατηρώντας τους έτσι σε ένα φυσιολογικό και σταθερό βάρος. Προσπαθήστε να καταναλώνουν 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και τουλάχιστον 1 ενδιάμεσο μικρογεύμα.
Καθορίστε κάθε φορά μια μέτρια μερίδα κυρίους γεύματος.
Προσαρμόστε τουλάχιστον τα όσπρια 2 φορές στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα.
Φροντίστε να καταναλώνουν 2 φορές τουλάχιστον/εβδομάδα ψάρια.
Προτιμήστε έως και 3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών λιπαρών σε καθημερινή βάση.
Χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο ως κύρια επιλογή για την παρασκευή του φαγητού και περιορίστε τα ζωικά λίπη, όπως το βούτυρο.
Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού, ζάχαρης και προϊόντων που τα περιέχουν.
Επιλέξτε το άπαχο κρέας και αποφύγετε το επεξεργασμένο.
Μειώστε τη κατανάλωση του κόκκινου κρέατος (1 φορά/εβδομάδα) και προτιμήστε το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι).
Χρησιμοποιήστε έως και 3 αυγά στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα.
Φροντίστε να πίνουν αρκετό νερό, χυμούς και όχι αναψυκτικά.
Αποφύγετε την παρασκευή τηγανητών φαγητών και προτιμήστε το βραστό ή ψητό.
Αποφύγετε το τυποποιημένο φαγητό και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα.
Περιορίστε τους την κατανάλωση αλκοόλ και του καπνίσματος.
Τέλος, μη ξεχάσετε να εκθέτετε τα ηλικιωμένα άτομα καθημερινά στο ήλιο για κάποια λεπτά, καθώς ο ήλιος βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D από το σώμα, έχοντας έτσι ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της υγείας των οστών τους.