banner
banner
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΟΕΝΕΦ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

0 comment 2 minutes read

 

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με στόχο την ενημέρωση φοιτητών/τριών στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Το Σχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις/δράσεις είναι να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του μαθήματος “Οικονομία της Εκπαίδευσης”. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ο οποίος ενημέρωσε τους/ις φοιτητές/τριες για τις προτεραιότητες και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Η δομή της εκδήλωσης βασίστηκε σε:

α) Εισήγηση σχετικά με την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εξελικτική της πορεία. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, στα θεσμικά όργανα που την απαρτίζουν καθώς και στα οφέλη που απολαμβάνει ένας Ευρωπαίος πολίτης. Ακόμη, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Παράλληλα, οι φοιτητές/τριες κλήθηκαν να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα “mazi.eu”, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός συνεχούς διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. β) Σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot, στο οποίο οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ευρωπαϊκές εκλογές. Οι νικητές/τριες βραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/όλες τους/τις φοιτητές/τριες για το ενδιαφέρον και συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections #EU #useyourvote #DemocracyInAction #DontLetOthersChooseForYou

 

Οι Νέοι Μπροστά!

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00