Eλιόψωμα
Υλικά
1/2 κ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
Αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 κσ ταχίνι
30 με 40 γρμ ηλιέλαιο
Λίγη σκόνη σκόρδο
1 κούπα του καφέ νερό χλιαρό
Για την γέμιση
18 ελιές περίπου ψιλοκομμένες
3 ντομάτες λαδιού ψιλοκομμένες
σκόνη σκόρδο
Για την επικάλυψη
Ηλιέλαιο
Ημίχοντρο αλάτι
Θυμάρι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλο. Σκορπίζουμε τα υλικά της γέμισης επάνω στο φύλλο. Την μια άκρη του φύλλου την περνούμε με το πινέλο νερό για να κολλήσει η ζύμη στο τύλιγμα. Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό, την κόβουμε σε φέτες και τις πατούμε ελαφρά με την παλάμη μας.
Λαδώνουμε με αρκετό λάδι ένα ταψάκι.
Βάζουμε μέσα τα ελιόψωμα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με ηλιέλαιο και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το θυμάρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 με 25 λεπτά.