Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Ελιόψωμα. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

0 comment 6 minutes read

Eλιόψωμα

Υλικά

1/2 κ αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

Αλάτι

1 κγ ζάχαρη

1 κσ ταχίνι

30 με 40 γρμ ηλιέλαιο

Λίγη σκόνη σκόρδο

1 κούπα του καφέ νερό χλιαρό

Για την γέμιση

18 ελιές περίπου ψιλοκομμένες

3 ντομάτες λαδιού ψιλοκομμένες

σκόνη σκόρδο

 

Για την επικάλυψη

Ηλιέλαιο

Ημίχοντρο αλάτι

Θυμάρι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλο. Σκορπίζουμε τα υλικά της γέμισης επάνω στο φύλλο. Την μια άκρη του φύλλου την περνούμε με το πινέλο νερό για να κολλήσει η ζύμη στο τύλιγμα.  Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό, την κόβουμε σε φέτες και τις πατούμε ελαφρά με την παλάμη μας.

Λαδώνουμε με αρκετό λάδι ένα ταψάκι.

Βάζουμε μέσα τα ελιόψωμα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με ηλιέλαιο και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το θυμάρι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 με 25 λεπτά.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00