Δεν ειναι φαϊ ειναι…
Ειναι μεζές για μερακλήδικες παρέες
ΣΥΝΤΑΓΗ.
1,750 κιλα κιμάς χοιρινός ή ανάμικτος με μοσχαρι ή ζυγούρι
1,750 κιλα κοιλιά αλεσμένη.
0,5 κιλο κρεμμύδια ξερά.
0,5 κιλό ρυζι καρολίνα ( 1 φλυτζάνι στο κιλό).
0,5 κιλό σάλτσα ντομάτας.
2 κουταλιές της σούπας πελτέ διαλυμενο σε λίγο ζεστό νερο.
60 γραμμαρια αλάτι.
200 γραμμαρια λάδι.
10 γραμμαρια πιπέρι.
Μαϊδανό.
Δυόσμο ( μπόλικο γιατί ειναι το βασικό αρωματικό).
Ρίγανη.
Γεμίζουμε περίπου 10 πυτιές περίπου.
Κάνουμε μερικές τρυπούλες με οδοντογλυφίδα, για να μην «σκάσουν».
Εάν γεμίσουμε «κοιλιά» χρειάζεται διπλάσια ποσότητα.
Στο βαθύ ταψί που θα τα βάλουμε, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση.
Στους 200 βαθμούς ο φούρνος μεχρι να ξεκινήσει και μετα στους 160-180, ανάλογα με το φουρνο.
Για να μην «αρπάξουν» καλά θα ειναι να σκεπαστούν και στο τέλος να τα ανοίξουμε να πάρουν χρώμα.
Τα γυρνάμε μία φορά για να βράσει καλά η γέμιση.
Στη φωτογραφία τα μικρά ειναι οι πυτιές και τα μεγαλα οι κοιλιές.
Γιώργος Γελαδάρης