Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γλυκό καρπούζι. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

0 comment 1 minutes read

Γλυκό καρπούζι

Καθαρίζουμε την φλούδα και την κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό με δύο κουταλιές της σούπας ξινό για 3 ώρες.

Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στιβουμε μαλακά με τις παλάμες μας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για ένα κιλό καθαρισμένο καρπούζι βάζουμε:

ένα κιλό ζάχαρη,

ένα ποτήρι νερό,

μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη,

βανίλια

Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε το καρπούζι, την βανίλια και τη γλυκόζη.

Ελέγχουμε το σιρόπι και το αποσύρουμε από την φωτιά

Το αφήνω να ξεκουραστεί και να βγάλει τα υγρά του.

Την επόμενη ελέγχουμε το σιρόπι και εάν χρειασθεί το ξαναδένουμε στην φωτιά.

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00