423
Γλυκό καρπούζι. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).
Καθαρίζουμε την φλούδα και την κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό με δύο κουταλιές της σούπας ξινό για 3 ώρες.
Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στιβουμε μαλακά με τις παλάμες μας.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για ένα κιλό καθαρισμένο καρπούζι βάζουμε:
ένα κιλό ζάχαρη,
ένα ποτήρι νερό,
μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη,
βανίλια
Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε το καρπούζι, την βανίλια και τη γλυκόζη.
Ελέγχουμε το σιρόπι και το αποσύρουμε από την φωτιά
Το αφήνω να ξεκουραστεί και να βγάλει τα υγρά του.
Την επόμενη ελέγχουμε το σιρόπι και εάν χρειασθεί το ξαναδένουμε στην φωτιά.