Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Γλυκό καρπούζι. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

0 comment 1 minutes read

Γλυκό καρπούζι. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

Καθαρίζουμε την φλούδα και την κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό με δύο κουταλιές της σούπας ξινό για 3 ώρες.

Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στιβουμε μαλακά με τις παλάμες μας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για ένα κιλό καθαρισμένο καρπούζι βάζουμε:

ένα κιλό ζάχαρη,

ένα ποτήρι νερό,

μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη,

βανίλια

Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε το καρπούζι, την βανίλια και τη γλυκόζη.

Ελέγχουμε το σιρόπι και το αποσύρουμε από την φωτιά

Το αφήνω να ξεκουραστεί και να βγάλει τα υγρά του.

Την επόμενη ελέγχουμε το σιρόπι και εάν χρειασθεί το ξαναδένουμε στην φωτιά.

 

 

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00