Γλυκό βερίκοκο
Για κάθε 18 με 20 βερίκοκα βάζουμε:
1 κιλό ζάχαρη,
1 ποτήρι νερό,
1 κουταλια σούπας γλυκόζη,
λίγο ξινό
Πλένουμε τα βερίκοκα.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε προσεχτικά το βερίκοκο για να μπορέσει να βγει το κουκούτσι.
Με ένα μικρό κατσαβίδι σπρώχνουμε από επάνω το κουκούτσι να βγει.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε την φλούδα από το βερίκοκο.
Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε ασβέστη (σε 1 κιλό νερό περίπου 1 κουταλιά ασβέστη) και αφήνουμε τα βερίκοκα περίπου 4 ώρες.
Ξεπλένουμε τα βερίκοκα και τα αφήνουμε σε καθαρό νερό 1 ώρα για να φύγει κάθε ίχνος ασβέστη.
Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε προσεχτικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό και το ξινό και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα βερίκοκα και μετά από λίγο την ώρα που βράζει, την γλυκόζη.
Ελέγχουμε το σιρόπι και το βγάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό να ηρεμήσει για 24 ώρες να βγάλει τα υγρά του και κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα.
Ελέγχουμε πάλι το σιρόπι και εάν χρειαστεί να το δέσουμε, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.