Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Γλυκό περγαμόντο. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)

0 comment 3 minutes read

Γλυκό περγαμόντο

 

2κιλα περγαμόντο

2 κιλά ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

λίγο ξυνο

2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

Ξύνουμε την φλούδα καλά με τον τρίφτη. Χαράζουμε την φλούδα με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε φέτες και προσεχτικά τις αφαιρούμε από την σάρκα

Βράζουμε τις φλούδες σε τρία 3 νερά. Στο πρώτο νερό 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις τυλίγουμε σε ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Βράζουμε το δεύτερο νερό για αλλά 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Στο τρίτο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (μπορούμε σε κάθε βράσιμο να βάλουμε λίγη σόδα φαγητού για να μαλακώσουν οι φλούδες πιο εύκολα).

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το ξινό. Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ριχνουμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια ρίχνω την γλυκόζη.  Ελεγχουμε το σιρόπι και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους και αν χρειαστεί ξαναδένουμε το σιρόπι.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00