Γλυκό περγαμόντο
2κιλα περγαμόντο
2 κιλά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγο ξυνο
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Ξύνουμε την φλούδα καλά με τον τρίφτη. Χαράζουμε την φλούδα με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε φέτες και προσεχτικά τις αφαιρούμε από την σάρκα
Βράζουμε τις φλούδες σε τρία 3 νερά. Στο πρώτο νερό 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις τυλίγουμε σε ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Βράζουμε το δεύτερο νερό για αλλά 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Στο τρίτο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (μπορούμε σε κάθε βράσιμο να βάλουμε λίγη σόδα φαγητού για να μαλακώσουν οι φλούδες πιο εύκολα).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το ξινό. Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ριχνουμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια ρίχνω την γλυκόζη. Ελεγχουμε το σιρόπι και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους και αν χρειαστεί ξαναδένουμε το σιρόπι.