Γουλιανόπιτα – ψαρόπιτα και με γριβάδι Πρεσπών, Αμυνταίου, Καστοριάς και Πολυφύτου
Γουλιανόπιττα (γλανιδόπιττα) είναι ψαρόπιττα περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας!
Η συνταγή θέλει ψάρι ψαχνό, κρεμμύδια, σταφίδες, αλεύρι, λάδι, αυγά,αλάτι και πιπέρι!
Γίνεται και με χέλι,το ίδιο λιπαρό ψάρι!
Φυσικά και με γριβάδι Πρεσπών, Αμυνταίου, Καστοριάς και Πολυφύτου Κοζάνης, θέλει όμως φρέσκο βούτυρο, ειδικά πρόβειο!
Συνοδεύεται με βραστή πατατόσαλάτα, με μπόλικο κρεμμύδι! Φυσικά και με φασόλια,κάθε είδους!