Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2025

Καρυδάτο Παντεσπάνι. Συνταγές από την παλιά Κοζάνη (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

0 comment 7 minutes read

Καρυδάτο Παντεσπάνι. Συνταγές από την παλιά Κοζάνη (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

1 αυγό ολόκληρο
11 κρόκοι
320 γρμ ζάχαρη
320 γρμ αλεύρι
3/4 φλυτζ καφέ γάλα χλιαρό
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αμμωνία
1 1/2-2 κουταλιές σούπας λιωμένο βιτάμ
Δεύτερη στρώση
650 γρμ καρύδια ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
11 ασπράδια μαρέγκα
640 γρμ ζάχαρη
1 ποτ νερό
9 κουταλιές σούπας φρυγανιά
Κανέλα
γαρύφαλλο
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το 1 αυγό και τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.
Λιώνουμε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 με 20 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα επάνω στο παντεσπάνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 με 30 λεπτά

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00