Λάζαρος Μαλούτας: «Παραμένω παρών – Υπάρχει χρόνος για αποφάσεις»
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Flash με την Κατερίνα Μαρκοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, αλλά χωρίς να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.
«Αυτή την περίοδο έχω πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου απ’ ό,τι όταν ήμουν δήμαρχος, όπου οι υποχρεώσεις έτρεχαν και μας κυνηγούσαν. Από τη μία, λοιπόν, έχω διαθέσιμο χρόνο, από την άλλη κουβαλάω σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ και το επιστημονικό μου υπόβαθρο με βοηθά ώστε να υπηρετώ τον δήμο και τους πολίτες από τη θέση που μου έταξαν μετά τις εκλογές του 2023», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, επίσης, πως παραμένει παρών στα δημοτικά δρώμενα, συμμετέχοντας ενεργά στο δημοτικό συμβούλιο, στη δημοτική επιτροπή, σε εκδηλώσεις και ημερίδες, με γνώμονα το καλό του δήμου και των συμπολιτών του.
«Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι σε τριάμισι χρόνια. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό χρόνο να δούμε, να ακούσουμε και να αξιολογήσουμε τις κινήσεις της δημοτικής αρχής. Υπάρχει όλος ο χρόνος για να γίνουν –ή να μη γίνουν– εκείνα τα πράγματα που θα προσδιορίσουν τις αποφάσεις μας. Εγώ δεν είπα ούτε έτσι ούτε αλλιώς», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κρίνει τα πεπραγμένα του δήμου και να επιδιώκει το καλύτερο δυνατό για την πόλη.