Αν και νηστίσιμα είναι πολύ γευστικά και μοσχοβολανε.
Για την μαγιά βάζουμε
100γρμ. νερό χλιαρό,
100γρμ μαγιά νωπή,
100γρμ αλεύρι
Για την ζύμη
200 γρμ χυμό πορτοκάλι,
1 50 γρμ νερό χλιαρό,
250 γρμ ηλιέλαιο,
350 γρμ ζάχαρη,
αλάτι,
μαχλέπι,
κακουλέ,
ξύσμα πορτοκάλι
1 κ. αλεύρι
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την μαγιά.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την μαγιά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε μια μικρή λεκάνη και μόλις είναι έτοιμη η μαγιά την προσθέτουμε.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Μόλις είναι έτοιμη πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν τ’ αλείφουμε με μέλι αραιωμένο με νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο