banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, ΑΝΚΟ ΑΕ και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στο τελευταίο εργαστήριο του προγράμματος καινοτόμων υποστηρικτικών χρηματοδοτικών μέτρων DIFASS στη Σουηδία.

0 comment 28 minutes read

Το πρόγραμμα Difassδιευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις με την ανταλλαγή καινοτόμων υποστηρικτικών μέτρων. Εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή μη κλασσικών χρηματοδοτικών οικονομικών εργαλείων. Οι εταίροι του προγράμματος μοιράζονται τις καλές πρακτικές που προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες. Αυτές αποτελούνται από καινοτόμα υποστηρικτικά μέτρα που εφαρμόζονται ή χρηματοδοτούνται από (ημί-) κρατικούς φορείς.

Στα τελευταία 3 χρόνια το πρόγραμμα Difassοργάνωσε 8 εργαστήρια καλών πρακτικών σε χώρες της Ευρώπης. Το πιο πρόσφατο υλοποιήθηκε στην πόληBorlängeτης Σουηδίας.  Φιλοξενήθηκε από τον εταίρο Teknikdalenαπό τις 2 έως τις 4 Ιουνίου, όπου 5 νέες και επιτυχημένες περιφερειακές πρωτοβουλίες κοινοποιήθηκαν στους εταίρους του προγράμματος.

Ο StureEricsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Teknikdalenκαι ο δήμαρχος του Borlängeκος JanBohmanκαλωσόρισαν τη διεθνή ομάδα στην πόλη. Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας του Difass, oMaciekWoźniakεπανεξέτασε τις καλές πρακτικές crowdfundingτης τελευταίας συνάντησης στη Μπρατισλάβα, Crowdaboutnow.comαπό την Ολλανδία και Crowdcube.comαπό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο  Συμεών Καραφόλας από το ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας έκανε πλήρη εισαγωγή σχετικά με το Ταμείο Jeremie, τις Χρηματοδοτήσεις Μezzanine (τύπος ενδιάμεσης χρηματοδότησης), τα Ίδια Κεφάλαια & τα Κεφάλαια Επιχειρηματικής Συμμετοχής, ενώ επίσης έκανε και μία ειδική αναφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα JEREMIE, που ήταν και το κεντρικό θέμα της Σουηδικής ημερίδας.

Η FedericaRosiαπό τη Finlombardaέδωσε ένα παράδειγμα της εφαρμογής του προγράμματος JEREMIEστην Ιταλία και η AntonellaPisanoενημέρωσε για την πρωτοβουλία FINEN.euη οποία έχει αντίστοιχους στόχους με το Difass. OOlleStenbergαπό τη Σουηδική θερμοκοιτίδα και την Εταιρία Τεχνολογικών Πάρκων εξήγησε πώς διευκολύνεται η ανταλλαγή γνώσης μεταξύ επενδυτικών κεφαλαίων στη Σουηδία. Ο Francesco Fionda έδειξε πώς το περιφερειακό εργαλείο ενδιάμεσης χρηματοδότησης ενδυνάμωσε τη συμμετοχική θέση των ΜΜΕ στην Aosta Valley της Ιταλίας.  

Toαπόγευμα της πρώτης μέρας ο AudriusZabotkaτης INVEGAέδειξε πως η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία ένωσαν τιsδυνάμεις τους στο Βαλτικό Ταμείο Καινοτομίας, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες συν-επένδυσης. Ο ViktorTothέκλεισε τις παρουσιάσεις δείχνοντας πώς ένα πρόγραμμα κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου στην Ουγγαρία μεταφέρει πόρους σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, λειτουργώντας ως Ταμείο χρηματοδοτήσεων.

Οι συμμετέχοντες ψήφισαν την Σουηδική Καλή Πρακτική που παρουσίασε ο OlleStenbergως την καλύτερη. Προτίμησαν την πρωτοβουλία αυτή για την πρόταση διαχείρισης των κεφαλαίων αρχικής ώθησης και τον οδηγό καλών πρακτικών που υλοποιήθηκε σχετικά με το πώς μπορεί να συσταθεί ένα επενδυτικό ταμείο.

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00