426
Στο Παρίσι ντράπηκε και η ντροπή. Ήταν η woke ατζέντα σε πρώτο πλάνο για μία τελετή Ολυμπιακών woke αγώνων; (Του Διαμαντή Θ. Βαχτσιαβάνου)
Για την ιστορία, μετά την πρώτη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, πολλά έχουν αλλάξει. Εμπνευσμένοι από την κλασσική αρχαιότητα, οι αξίες της οποίας στερέωσαν πλέον την επάνοδό τους στο πολιτικό προσκήνιο και ξεδίπλωσαν περαιτέρω την επιρροή τους στα γράμματα και τις τέχνες, Γάλλοι φιλέλληνες και αρχαιολόγοι, με πρώτο και καλύτερο τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν, πήραν την πρωτοβουλία για την αναβίωση της διοργάνωσης. Κοντά στον αγώνα για αναβίωση των Ο.Α. και ο δικός μας Δημήτριος Βικέλας!
Πίσω από το όραμα των ιδρυτών των σύγχρονων Ο.Α. βρίσκονται η αρχαία Ολυμπία και τα ιδεώδη της αυθεντικής διοργανώσεως, η αριστεία και η εξιδανικευμένη εικόνα σώματος και ψυχής, που ενέπνευσαν τους αρχαίους Έλληνες!
Η επιστροφή των Αγώνων στην γαλλική πρωτεύουσα το 2024, παρά φύσιν παραμόρφωση του Ολυμπιακού Πνεύματος σήμερα, με τις χορηγίες των πολυεθνικών, των “γκλάμουρ” και η Woke ατζέντα να κυριαρχούν, τί σχέση μπορεί να έχουν με το Ολυμπιακό ” πνεύμα αθάνατο;”!
Πόσο μακριά βρισκόμαστε σήμερα από το αυθεντικό πνεύμα των Αγώνων; Τί σχέση έχει η δόξα του αρχαίου Ολυμπιακού αγωνίσματος, που περιοριζόταν στην απονομή ενός κλάδου ελιάς στον νικητή, με τα άρματα των πολυεθνικών χορηγών και την αισχρή προπαγάνδα της Woke ατζέντας;
Το όραμα και οι Ολυμπιακές αξίες αποτυπώνονται στην παρακάτω ιστορία του Διαγόρα του Ρόδιου…Ο κορυφαίος πυγμάχος της αρχαιότητας και Ολυμπιονίκης Διαγόρας από την Ιαλυσσό ήταν πλέον προχωρημένης ηλικίας το 448 π.χ., όταν οι υιοί του, Δαμάγητος και Ακουσίλαος, εστέφθησαν Ολυμπιονίκες. Μετά την νίκη, ανέβασαν τον πατέρα τους στους ώμους περιφέροντας τον θριαμβευτικώς στο στάδιο. Τότε ένας εκ των θεατών αναφώνησε: “Ώρα να πεθάνεις πια Διαγόρα, μην περιμένεις να ανέβεις και στον Όλυμπο”. Ο γέρων ευτυχής ανεχώρησε για τα Ηλύσια Πεδία, τον τελικό προορισμό της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων!
Το φρόνημα και το ήθος αυτό χάθηκε στο Παρίσι, βάζοντας ταφόπλακα στους Αγώνες που ξέραμε. Το Παρίσι του Μανώλη ήταν η ντροπή της ντροπής. Ήταν η Woke ατζέντα, συνέχεια της “ατζέντας 21” και “ατζέντας 30”!
Τα γεγονότα των Παρισίων σχολιάζει με τον μοναδικό δικό του τρόπο ο φίλος Κωνσταντίνος Αργυρ…αποτυπώνοντας με σαφήνεια και καταγγελτικό λόγο την νύχτα που σκεπάζει την Ευρώπη.
Μεταφέρουμε τα λόγια του όπως ακριβώς μας τα είπε…
Τελετή Ολυμπια…woke αγώνων
Η «τελετή» έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι υπήρξε ο διασυρμός και η δύση του δυτικού πολιτισμού. Ένα σύμφυρμα από τσίρκο, γκέι πράιντ και γιουροβίζιον στα χειρότερα της, αυτή η «τελετή» διέπραξε διπλό έγκλημα απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Κατά πρώτον, αποτέλεσε με αρχαιοελληνικούς όρους ύβρη, υποβιβάζοντας τις αξίες του Ολυμπισμού -το «εὖ ἀγωνίζεσθαι», την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, τον αλληλοσεβασμό- σε ένα φτηνό διονυσιακό πανηγυράκι με κομπάρσους αδιευκρίνιστου φύλου.
Κατά δεύτερον, σε όρους χριστιανικής παράδοσης, διέπραξε μία κεκαλυμμένη βλασφημία του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παράδοσης του ιερότερου μυστηρίου της Πίστης μας. Η Γαλλία, δυστυχώς, επέλεξε από την ιστορία της να κρατήσει και να υπερτονίσει το γεγονός ότι στάθηκε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον Χριστό, ώστε να θεοποιήσει τον «ουμανισμό» με το μασονικής έμπνευσης, άψυχο και παραπλανητικό τρίπτυχο «ελευθερία-ισότης-αδελφότης». Συνεπής με αυτήν την ντροπιαστική πλευρά της ιστορίας της, η σημερινή woke Γαλλία επεχείρησε να «διαφωτίσει» την οικουμένη με ένα εκτυφλωτικό σκοτάδι. Ευχόμαστε η Ευρώπη να ξυπνήσει από τον εφιαλτικό επιθανάτιο λήθαργό της.
Αν έβλεπε αυτήν την τελετή ο Κωστής Παλαμάς, θα προτιμούσε να σιωπήσει με ένα θλιμμένο βλέμμα στη γη, παρά να γράψει εκείνους τους στίχους του Ύμνου των Ολυμπιακών αγώνων:
« Ἀρχαῖο Πνεῦμα ἀθάνατον, ἁγνὲ πατέρα
τοῦ ὡραίου, τοῦ μεγάλου καὶ τ’ ἀληθινοῦ,
κατέβα, φανερώσου κι ἄστραψε ἐδῶ πέρα
στὴ δόξα τῆς δικῆς σου γῆς καὶ τ’ οὐρανοῦ.»
Ίσως ήρθε η ώρα η Ολυμπιακή Επιτροπή να αναλάβει την περιφρούρηση του Ολυμπιακού ιδεώδους μακριά από οποιεσδήποτε ιδεολογικές ατζέντες. Αν δε μπορεί να το κάνει, καλύτερα ας αφήσει οι Ολυμπιακοί αγώνες να γυρίσουν σε μία ταπεινότερη αλλά ειλικρινέστερη εκδοχή τους, εδώ στην πατρίδα που γεννήθηκε το Ολυμπιακό ιδεώδες.
Με το βλέμμα να απομακρύνεται από την παρωδία της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, ευχόμαστε στους Ελλαδίτες και Κύπριους αθλητές μας να αριστεύσουν στους αγώνες και να διακριθούν για το ήθος τους.