banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Συνεργασία Αγωνιστικών Δυνάμεων – Αυτόνομη παρέμβαση ΔΕΗ Ανοιχτή επιστολή

0 comment 3 minutes read

 

Εγκλωβισμένη στα κοινωνικά  αδιέξοδα που παράγει η μνημονιακή πολιτική της η καταρρέουσα κυβέρνηση  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο αντιλαϊκή.

Διαισθανόμενη τον πολιτικό της χρόνο να εκπνέει, δέσμια των δανειστών βιάζεται να ξεμπερδεύει  με τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει να εκτελέσει κατά της δημόσιας περιουσίας (ΕΡΤ, ΔΕΗ, Λιμάνια κλπ ) και των εργασιακών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού.

Στον ενεργειακό τομέα γενικά και στη ΔΕΗ ειδικότερα αυτή η άθλια πολιτική κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ζοφερή μιας και το φιλέτο που ορέγονται τα αρπακτικά της αγοράς είναι ιδιαίτερα μεγάλο και η αντίσταση των εργαζομένων ιδιαίτερα υπολογίσιμη.

Η διαδικασία εκποίησης του Ηλ. Δικτύου Μεταφοράς  (ΑΔΜΗΕ ) προχωράει παρά τις όλο και περισσότερες φωνές διαμαρτυρίας που αθροίζονται  για τα ζητήματα της Εθνικής ασφάλειας που ανακύπτουν για τα οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει τη σιωπή του και να πάρει θέση.

Για την απαράδεκτη εξαφάνιση της ενσωματωμένης περιουσίας του ασφαλιστικού ταμείου  και φυσικά για το ευτελές τίμημα.

Η πώληση του πιο σύγχρονου παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ  (μικρή ΔΕΗ) έχει πάρει τον ίδιο δρόμο παρά τις πρωτοφανείς κοινωνικές αντιδράσεις, ακόμα και από φιλικές προς την κυβέρνηση δυνάμεις για το αποτρόπαιο αυτό κοινωνικό έγκλημα.

Σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις  κυβέρνησης και ΡΑΕ,  έρχονται καθημερινά στην επικαιρότητα. Αποφάσεις που σχεδιάζονται για να χαρίζουν εκατομμύρια μέσω της νέας διαδικασίας των αμαρτωλών πιστοποιητικών διαθεσιμότητας (ΑΔΙ),  όσο και  για την αρπαγή του χαμηλού κόστους ηλεκτρικής παραγωγής από τη ΔΕΗ  για να δοθεί δωράκι σε φίλους μεσάζοντες ( ΝΟΜΕ ), τάχα για φτηνό βιομηχανικό ρεύμα.

Χωρίς ντροπή χρεώνουν στην πλάτη του Ελληνικού λαού έργα μετακίνησης  τμήματος Δικτύου μεταφοράς υπερυψηλής τάσης, που είναι υποχρέωση του εργολάβου να καταβάλει  (Ιονία οδός)  και έρχεται μία σκανδαλώδης  απόφαση της ΡΑΕ να τον απαλλάξει ( 6 εκ ευρώ ) φορτώνοντάς τα στον  έλληνα πολίτη.

Εν μέσω της απαράδεκτης μείωσης τεχνικού και όχι μόνο προσωπικού, δημιουργεί ένα εφιαλτικό περιβάλλον αναποτελεσματικότητας που συνδέεται με συχνούς θανάτους συναδέλφων λόγω εντατικοποίησης του παραμένοντος και  ηλικιακά γερασμένου πια προσωπικού.

Την ίδια στιγμή σωρεία αναθέσεων  νέων διευθυντικών στελεχών  μέσω νέων οργανογραμμάτων σαρώνουν τον Όμιλο.  Με κύριο προσόν την κομματική πειθαρχία και την υπακοή στις εντολές μιας «εντολοδόχου»  διοίκησης εξασφαλίζονται τα «δικά» μας παιδιά.

Για να τα καταπιούν όλα αυτά οι εργαζόμενοι, η διοίκηση και το υπουργείο πετάνε το «καρότο» της Συλλογικής σύμβασης ενώ ταυτόχρονα μέσα από διαρροές υπόσχονται γαλαντόμες εθελούσιες και  τερματισμό των «πλαφόν».

Δηλαδή  ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και ταυτόχρονα μια πράξη εκβιασμού συνειδήσεων και εξαγοράς της συναίνεσης και της σιωπής των επιστρατευμένων συναδέλφων μας.

Η ΓΕΝΟΠ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτά τα τεχνάσματα αρκεί να σταθεί σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της.

Ελεύθερες διαπραγματεύσεις  για να γίνουν σημαίνει όμως τέλος της επιστράτευσης, αλλιώς είναι σα να σου λύνουν το ένα χέρι για να υπογράψεις ό,τι σου πετάξουν μπροστά  σου και μετά στο ξαναδένουν αφού δεν έχεις δυνατότητα αντίδρασης.

Το συνδικάτο πρέπει επίσης να σταθεί  εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας «κερκόπορτας»  στο να αρχίσουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές να αντικαθιστούν την κοινωνική ασφάλιση. Αντίθετα πρέπει  μέσω του ΟΚΔΕ να δώσει τo πραγματικό  περιεχόμενο του τι σημαίνει αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους.  Ενεργοποιώντας τον ΟΚΔΕ με όρους διαφάνειας για να σταθεί με κύρος και αξιοπιστία στο πλευρό  των συναδέλφων παίζοντας πραγματικά το ρόλο που αναφέρεται στο καταστατικό της.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, πνέοντας τα λοίσθια η μνημονιακή κυβέρνηση απελπισμένα αναζητά συμμάχους, εξαγοράζει και εκβιάζει συνειδήσεις.

Χρέος όλων να συμβάλουμε με κάθε τρόπο για συνδικάτα ταξικά που συσπειρώνουν  τους συναδέλφους αποφεύγοντας συντεχνιακές λογικές που κοντόφθαλμα μένουν στη διαχείριση ενός συστήματος που δεν έχει πια να δώσει τίποτα και δεν παραλληλίζεται με τη κοινωνία.

Να ανατρέψουμε όχι μόνο τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και όσους μέσα από τις γραμμές μας επιθυμούν ένα κίνημα που μένει στη γωνία, που είναι απλός συνομιλητής, ένα κίνημα που ταιριάζει στα μέτρα τους.

Θα τους ανατρέψουμε !!!

Γιατί παλεύουμε για τις ζωές μας,  γιατί πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον.

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00