Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025

Συνταγές από την παλιά Κοζάνη (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου). Κέικ Αμβούργου

0 comment 1 minutes read

Κέικ Αμβούργου

Υλικά:

4 αυγά

1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη soft

2/3 της κούπας ζάχαρη

1 μπέκιν

125 γρμ κουβερτούρα σε σε μικρά κομμάτια

2 και 1/2 κούπες αλεύρι

1 κουπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Βανίλια

 

ΣΙΡΟΠΙ

 

3 κούπες ζάχαρη

2 και 1/4 κούπες νερό

χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και μπήγουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας σκόρπια μέσα στο μείγμα και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το χαράζουμε σε οριζόντιες γραμμές και ρίχνουμε το σιρόπι καυτό

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00