Κέικ Αμβούργου
Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη soft
2/3 της κούπας ζάχαρη
1 μπέκιν
125 γρμ κουβερτούρα σε σε μικρά κομμάτια
2 και 1/2 κούπες αλεύρι
1 κουπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
Βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 και 1/4 κούπες νερό
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και μπήγουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας σκόρπια μέσα στο μείγμα και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το χαράζουμε σε οριζόντιες γραμμές και ρίχνουμε το σιρόπι καυτό