Γλυκό καρπούζι.
3 κιλά φλούδα καρπούζι
3 κ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 βαζάκι γλυκόζη
βανίλια,
ξινό.
Καθαρίζουμε τις φλούδες και τις κόβουμε στο μέγεθος της τηγανητής πατάτας.
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν μέxρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και λίγο ξινό και τις αφήνουμε περίπου 2 ώρες μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Τις ξεπλένουμε καλά να φύγει η γεύση του ξiνού τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις στραγγίζουμε πατώντας με τις παλάμες μας μαλακά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό την βανίλια και λίγο ξινό να βράσουν.
Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε τις φλούδες και μόλις αρχίσει να βράζει με φουσκάλες ρίχνουμε την γλυκόζη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ελέγχουμε το σιρόπι και το τραβάμε από την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό όλη την νύχτα να ηρεμήσει ελέγχουμε το σιρόπι και εάν χρειασθεί το ξαναδένουμε.
Συμπληρώνουμε εάν θέλουμε ένα ποτήρι ζάχαρη να δέσει πιο ωραια.