Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου). Γλυκό 🍉

0 comment 1 minutes read

Γλυκό καρπούζι.

3 κιλά φλούδα καρπούζι

3 κ. ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 βαζάκι γλυκόζη

βανίλια,

ξινό.

Καθαρίζουμε τις φλούδες και τις κόβουμε στο μέγεθος της τηγανητής πατάτας.

Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν μέxρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και λίγο ξινό και τις αφήνουμε περίπου 2 ώρες μέχρι ν’ ασπρίσουν.

Τις ξεπλένουμε καλά να φύγει η γεύση του ξiνού τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις στραγγίζουμε πατώντας με τις παλάμες μας μαλακά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό την βανίλια και λίγο ξινό να βράσουν.

Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε τις φλούδες και μόλις αρχίσει να βράζει με φουσκάλες ρίχνουμε την γλυκόζη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ελέγχουμε το σιρόπι και το τραβάμε από την φωτιά.

Αφήνουμε το γλυκό όλη την νύχτα να ηρεμήσει ελέγχουμε το σιρόπι και εάν χρειασθεί το ξαναδένουμε.

Συμπληρώνουμε εάν θέλουμε ένα ποτήρι ζάχαρη να δέσει πιο ωραια.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00