Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
1 κιλό φράουλες
700γρμ ζάχαρη
Προαιρετικά λίγη γλυκόζη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι.
Τις κόβουμε σε φέτες και τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
Τις αφήνουμε περίπου 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Εάν θέλουμε στην αρχή του βρασμού μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε εν μέρει με το εργαλείο του πουρέ.
Όταν αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει (σε σημείο να μπορείς να την αλείφεις σε φέτα ψωμί – εξαρτάται και πως το θέλει ο καθένας)
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει.
Κλείνουμε με το καπάκι και τις γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.