Διαλέγουμε ντοματάκια πομοντορο στο ίδιο μέγεθος.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις σκουπίζουμε.
Τις κόβουμε στη μέση και τις χαράζουμε προσεχτικά στη μέση. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ψήνουμε τις ντομάτες για 10 με 11 ώρες.
Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις βάζουμε σε βαζάκια με μια σκελίδα σκόρδο και τα γεμίζουμε με ηλιέλαιο.
Κλείνουμε τα βαζάκια και τα συντηρούμε στο ψυγείο.