Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου). Σύκο ρετσέλι

0 comment 0 minutes read

 Για 1 κιλο σύκα χρειάζεται:

1 κιλό ζάχαρη

1ποτήρι νερό

1κσ γλυκόζη

Βανίλια

ξινό

Πλένουμε προσεχτικά τα σύκα και κόβουμε το κοτσάνι οριζόντια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα, την ζάχαρη, το νερό, την βανίλια, το ξινό και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.

Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την γλυκόζη.

Ελέγχουμε το σιρόπι και μόλις δέσει το τραβάμε από την φωτιά.

Το αφήνουμε να ηρεμήσει όλη την νύχτα και την άλλη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι.

Συνήθως το σιρόπι στο συγκεκριμένο γλυκό δεν χρειάζεται να το δέσουμε ξανά, αλλά εάν χρειαστεί το ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να δέσει.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00