Για 1 κιλο σύκα χρειάζεται:
1 κιλό ζάχαρη
1ποτήρι νερό
1κσ γλυκόζη
Βανίλια
ξινό
Πλένουμε προσεχτικά τα σύκα και κόβουμε το κοτσάνι οριζόντια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα, την ζάχαρη, το νερό, την βανίλια, το ξινό και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την γλυκόζη.
Ελέγχουμε το σιρόπι και μόλις δέσει το τραβάμε από την φωτιά.
Το αφήνουμε να ηρεμήσει όλη την νύχτα και την άλλη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι.
Συνήθως το σιρόπι στο συγκεκριμένο γλυκό δεν χρειάζεται να το δέσουμε ξανά, αλλά εάν χρειαστεί το ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να δέσει.